Kurdeşen Nedir, Neden Olur?

5967 4
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halk arasında kurdeşen olarak bilinen cilt rahatsızlığı olan ürtiker deride kızarıklık ve kabarma gibi durumlara yol açmaktadır. Genelde alerjik nedenlerden ortaya çıkabildiği gibi farklı etmenlere bağlı olarak da görülebilmektedir. Kurdeşen tedavisi ile bu rahatsızlıktan kurtulmak mümkün olabilmektedir.

Başlıklar

Kurdeşen Nedir?

Kurdeşen tanımı itibariyle farklı nedenlere bağlı olarak veya herhangi bir neden olmadan da ciltte meydana gelen kaşıntı ve kızarıklık durumunu ifade etmektedir. Kurdeşen kapsamında meydana gelen kaşıntı normal durum kaşıntılarından bir hayli fazladır ve son derece acı verici boyuta gelebilmektedir. İnsanların yüzde 20’si gibi bir oranı kurdeşen ile hayatlarının bir dönemimde tanışabilmektedir. Kaşıntı ve kabartılar küçük ya da büyük çapta olabilirler. Beklenmedik, ani bir şekilde ortaya çıkan kurdeşen yine hızlı bir şekilde son bulabilmektedir. Kurdeşen ayrıca kronik bir hale gelebilmektedir ve bu yüzden kronik hale gelmeden tedavi edilmesi gerekmektedir.

Çocuk ve Yetişkinlerde Kurdeşen

Çocuklarda bebeklikten başlayarak ileri yaşa kadar kurdeşen görülebilir. Özellikle çocuklarda kurdeşen çok daha sık olabilmektedir. Bunun nedeni ise çeşitli enfeksiyon hastalıkları ya da parazitlerden kaynaklıdır. Aynı zamanda çeşitli hastalıkların tedavisi için kullanılan ilaçların da kurdeşene neden olduğu bilinmektedir. Çok şiddetli şekilde görülen şişlik ile beraber görülen kurdeşen çocuklar için oldukça acı verici bir deneyimdir.

Yetişkinlerde kurdeşen ise genelde tek başına, herhangi bir nedene bağlı olmadan çıkabilir. Kadınlarda, erkeklere kıyasla daha yaygın görülmektedir. Buna neden olan durum akut kurdeşendir ve toplumun her kesimini, yaş farkı olmadan etkileyebilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!