KYK Borçları Meclis Gündeminde

kyk borclari
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KYK borçları ile ilgili olarak bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeler yapılacak. Meclis Genel Kurulu’nda KYK borçları haricinde küçük tutarlı alacakların icra takiplerinin sonlandırılması, Lübnan tezkeresinin uzatılması gibi önemli konular ele alınacak.

Başlıklar

KYK Borçları Görüşülecek

KYK borçları konusunun da ele alınacağı TBMM Genel Kurulu, 18 Ekim Salı gününden itibaren yoğun bir mesai haftasına başlayacak. Önemli konuların ele alınacağı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ayrıca, Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında Lübnan’da görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının görev suresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi de görüşülecek.

Öte yandan, Bartın’ın Amasra ilçesinde bulunan maden ocağında yaşanan patlama ile ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Meclis Genel Kurulu’nu bilgilendirme konuşması yapacak. Bunun yanı sıra Endüstri Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi görüşülecek. Söz konusu teklif kapsamında kurulu alanlarda 150 bin metrekare şartı 100 bin metrekareye ve boş alanlarda ise 200 bin metrekare şartı 150 bin metrekareye düşürülerek yüksek teknolojili, stratejik, katma değerli ve ihracat potansiyeli yüksek yatırımların özel endüstri bölgesi imkânlarından faydalanması sağlanacak.

endustri bolgeleri

Endüstri bölgelerinde bulunan yatırımcılar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan ruhsat onay ve izinlere ilişkin harçlardan muaf tutulacak. Yükümlülüklerini yerine getirmeyen yönetici şirket çalışanlarına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 50 bin TL’den 200 bin TL’ye kadar idari para cezası verilebilecek.

TBMM komisyonlar

TBMM’de Komisyon Çalışmaları Başlıyor

Plan ve Bütçe Komisyonu ise Pazartesi günü toplanacak. Özellikle öğrenim ve katkı kredilerinin faizsiz geri ödenmesi, küçük tutarlı alacakların icra takiplerinin sonlandırılması, sicil affı, çalışanlara elektrik desteği ve doğalgaz desteği ile birlikte nakit ödenen yemek Bedeli için vergi muafiyeti, Varlık Yönetim Şirketleri tarafından takip edilen alacakların hazine tarafından ödenmesi, Covid-19 salgını sürecinde alınan tedbirlere riayet edilmemesi nedeniyle verilen idari para cezalarının iptal edilmesini de içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu da Perşembe günü bir araya gelecek. Komisyonda ise Silivri Ceza İnfaz Kurumları ve Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumları inceleme raporları görüşülecek. Son olarak, 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu teklifinin Pazartesi günü Meclis Başkanlığı’na takdim edilmesi bekleniyor.

AKP 1

AKP Grup Toplantısı Çarşamba Günü Yapılacak

Diğer yandan, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin haftalık olarak düzenledikleri grup toplantıları gerçekleştirilecek. Bu bağlamda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ekim Çarşamba günü saat 11.45’de AKP TBMM Grup Toplantısı’nda bir konuşma yapacak. Söz konusu toplantıda ayrıca, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’ye AKP’ye katılması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından parti rozeti takılacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!