KYK Yurt Başvuruları Başladı, Nasıl Başvuru Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversite tercih sonuçlarının geçtiğimiz haftalarda açıklanmasının ardından pek çok aile ve öğrenci KYK yurt başvuru tarihlerini ve başvuru detaylarını merak ediyordu. Öğrencilerin barınma ihtiyacını yemek yardımları ve belirli prosedürler ile karşılamakta olan KYK yurt başvuruları başladı. Bunun üzerine de KYK yurt başvurusu nasıl yapılır sorusu gündeme geldi.

Başlıklar

KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yalnızca henüz yeni üniversiteye başlayacak olanları değil milyonlarca üniversiteliyi ilgilendirmekte olan KYK yurtları için başvurular belirli aşamalar ile kolayca gerçekleştirilebiliyor. Yurt başvuruları e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleşecek.

ÖSYM’den ek kontenjanı olan üniversite programlarına kayıtlı öğrenciler, özel yetenek sınavları ile birinci sınıf öğrencileri, mezunlar, yatay/dikey değişimli öğrenciler, ulusal ve uluslararası değişim programlarına katılan öğrenciler, lisans diploması sahipleri ve uluslararası öğrencilerden burs başvurusunda bulunmayan öğrenciler, e-Devlet Kapısı üzerinden Bakanlıkça belirlenecektir.

Kimler KYK Yurt Başvurusu Yapabilir?

KYK başvurusu kimler yapabilir noktasına bakıldığında ise belirli şartların taşınıyor olması gerekiyor. Bu şartlar ise:

  • Herhangi bir örgün lisans ya da ön lisans programına kayıt gerçekleştirmiş olmak.
  • Kayıt yaptırdığı yükseköğretim kurumunun ailesinin ikamet ettiği yer dışında bir yer olması.
  • Millî güvenliğe karşı suçlar, kasten işlenen suçlar için af veya altı aydan az olmamak üzere hapis cezası verilmiş olsa dahi yurt başvurusu yapılamaz.
  • Cumhurbaşkanına ve milli tüm değerlere karşı hakaret, suç işleme, uyuşturucu madde kullanımı ve üretimi gerçekleştirme suçlarında bulunanlar yurt başvurusu gerçekleştiremez.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!