KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman, Nasıl Başvuru Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde bulunan yurtlarda ikamet etmek isteyen öğrenciler YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK yurt başvuruları ne zaman ya da nasıl başvuru yapılır gibi araştırmalar yapılmaya başlanmıştır. Üniversitelerine kayıt yaptıracak olan öğrenciler KYK yurtlarının başvurularının da bir an önce başlamasını istemektedir.

Başlıklar

KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler adına açılacak olan yurt başvuruları için tarih henüz açıklanmamıştır. Ancak Ağustos ayının son haftası ile eylül ayının ilk haftasında açıklama yapılması beklenmektedir.

KYK Yurtlarına Nasıl Başvuru Yapılır?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak açıklama sonucunda KYK yurtlarına başvurular e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Öğrencilerin TC kimlik numaraları ve şifreleriyle e-devlete girmeleri ve Gençlik ve Spor Bakanlığı altındaki Yurt başvurusu ekranlarına girmeleri gerekmektedir. E-devlet şifresi bulunmayan öğrencilerin PTT şubelerinden e-devlet şifresi almaları mümkündür. Gerekli bilgilerin doldurulması ile başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından, yurt yerleştirmelerinin okulların açılacağı tarihlere kadar yapılması mümkündür.

Daha önceki eğitiminde yurtta kalan öğrencilerin de ikinci lisans eğitimleri için KYK yurtlarına başvuru yapmaları mümkündür. Yurda yerleşme sürecinde öğrencilerin ilk kayıt ücreti ödemeleri gerekmektedir. Bu ücret yatak ve güvence bedeli ücretidir. Ödeme işlemini tamamlayan öğrencilerin yurt müdürlüğüne gerekli evrakları vermeleri ile yurtta barınmaya başlayabilmektedirler. Öğrenim görülen kuruma göre akademik takvime uyarak yurtta barınmaları gerekmektedir. Bu noktada eğitimin başladığı ilk günlerde başka bir yerde kalınması için izin alınması gereklidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!