LPG Nedir, LPG Kullanmak Mantıklı mı?

1 5 1
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gün içerisinde pek çok kişi ulaşım için otomobilleri tercih eder. Otomobiller gerek zaman tasarrufu açısından gerekse özel olmalarından dolayı tercih edilir. Ancak özellikle de geçtiğimiz aylardan beri otomobil yakıt fiyatlarının artış göstermesi büyük bir problem haline gelmiştir. Bu nedenle de benzinli otomobil sahipleri LPG nedir, LPG kullanmak mantıklı mı gibi soruları araştırmaya başlamıştır. Türkiye’deki araçların hemen hemen çoğunda LPG kiti bulunmaktadır. Gelişmiş LPG teknolojisi ile araç sahipleri istekleri doğrultusunda bu teknolojiden faydalanabilmektedir.

Başlıklar

LPG Nedir?

Ülkemiz koşullarında yakıt fiyatlarının artması akaryakıt fiyatlarının yükselmesine de neden oldu. Son derece yüksek akaryakıt fiyatları nedeniyle birçok kişi LPG’ye yöneldi. LPG ülkemizde “tüp” –şeklinde bilinir. LPG aslında sıvı bir gazdır. Normal şartlar altında LPG renksiz ve kokusuzdur, ancak rafinerilerde sızıntıları tespit etmek için bilerek kokulandırılmıştır. Ham petrolden yapılan LPG, bütan gazı ve propan gazı içerir. LPG havadan ağırdır ve aynı zamanda yanıcı özelliğe sahiptir.

LPG Kullanmak Mantıklı mı?

LPG kullanmak daha az maliyet ile araç kullanmak noktasında mantıklı bir durum oluyor. Pek çok kişi daha az maliyet ile otomobillerini kullanabilmek için LPG taktırmayı tercih ediyor. LPG takılan araçlarda kilometrede 50 kuruş dolaylarında tasarruf sağlanıyor. Ayrıca LPG sistemi kurulmuş olan araçların bakımları ve temizliği düzenli bir şekilde gerçekleştirildiğinde araçlar bu durumdan olumsuz etkilenmiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!