Maden İşçileri İçin Kanundaki Sınırlandırma Kaldırılıyor

maden iscileri
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maden işçileri için kanundaki sınırlandırmaların kaldırılacağını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, maden şehitlerinin ailelerindeki birisini istedikleri yerde istihdam edeceklerini söyledi. Afyonkarahisar’da düzenlediği basın toplantısında konuşan Bakan Bilgin, gündeme ilişkin diğer sorulara da yanıt verdi.

Başlıklar

Maden İşçileri Çocuklarının İstihdamı

Maden işçileri ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi’ne ait maden ocağında meydana gelen patlama sonucunda hayatını kaybeden işçilerin çocuklarının kamuda istihdamına ilişkin konuştu. Bakan Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda maden işçileri ile ilgili olarak daha önceden bir çalışma yapıldığını hatırlattı.

Söz konusu çalışmanın kamuda istihdam edilecekler ile ilgili olduğunu belirten Bakan Bilgin, daha önce de maden şehitleri olduğunu ve bir kanun çıkarıldığını hatırlatarak, maden şehitlerinin ailelerinden onların seçtikleri birini istihdam edildiğini söyledi. Ancak bu kez tekrar aynı işletmeye değil, ailelerin istedikleri yere çocuklarını veya aile yakınlarını işe yerleştireceklerini belirten Bilgin, böylelikle söz konusu sınırlandırmanın kaldırılacağını söyledi.

vedat bilgin

Asgari Ücret Konusunda Enflasyona Dikkat Çekti

Basın toplantısına katılan gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilgin, enflasyon ile ilgili bir soru üzerine enflasyonun %80’nin üzerinde olduğunu hatırlattı. Türkiye’nin böyle bir enflasyona karşın büyüme hedeflediğini ve ücretliler, çalışanlar ile emekçilerin hayat şartlarını düzenleyecek tedbirleri devreye soktuklarını belirten Bilgin, tek hedeflerinin çalışanları enflasyona ezdirmemek olduğunu vurguladı. Bunu çalışmalarında ve sosyal politikalarında gerçekleştirdiklerini ifade eden Bilgin, bu yıl içerisinde asgari ücret ile ilgili olarak 2 defa zam yapıldığını hatırlattı.

Aynı şekilde Aralık ayında da benzer bir düzenleme yapılacağını belirten Bilgin, enflasyon şartlarını değerlendirerek, toplumu enflasyon tahribatı karşısında koruyacak tedbirleri alarak en kapsamlı müdahaleyi yapacaklarından hiç kimsenin endişesi olmaması gerektiğini söyledi. Türk devletinin sosyal bir devlet olduğunu ve emekçilerin yanında yer aldığını vurgulayan Bilgin, devletin onların emeğini koruyacak tedbirleri almak konusunda kararlı olduğunu belirtti.

eyt 1

EYT Düzenlemesi Hakkındaki Soruları Yanıtladı

EYT hakkında kendisine yöneltilen sorulara yanıt veren Bakan Bilgin, konuyla ilgili olarak birçok televizyon programında uzmanların hesaplar yaptıklarına işaret etti. Bu hesapların hiç birinin önlerinde olmadığını belirten Bilgin, bu sorunu kendilerinin çözeceklerini ve önlerinde tek bir model bulunduğuna dikkat çekti. Bu konuda tek bir formül üzerinden hesaplarını yaptıklarını kaydeden Bilgin, EYT kapsamında çok sayıda insanın bulunduğunu ve onların her birinin durumlarını; çalışma günü sayılarını, yıllarını ve sosyal güvenlikteki sağlık sigortası primlerini gözden geçirerek en uygun ve en kapsayıcı çözümü ortaya koyacaklarını belirtti.

asgari ucret 1

Henüz çalışmaların bitmediğini söyleyen Bilgin, bu konudaki gelişmeleri adım adım açıkladıklarını anımsattı. Ocak ayından sonra düzenlemenin uygulamaya konulacağı bilgisini veren Bilgin, Aralık ayının ilk haftasında çalışmanın tamamlanır tamamlanmaz TBMM’ne sunulacağını kaydetti. Bu kapsamda 1999 yılı öncesine ilişkin yaşla ilgili bir sorun bulunduğuna işaret eden Bakan Bilgin, bunun yanı sıra sözleşmeli personel, geçici işçiler ve diğer sorunlar hakkında da çalışmaların tamamlandığında kamuoyuna açıklama yapacaklarını sözlerine ekledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!