Malatya-Hekimhan Yolu Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Bugün Açılacak

malatya
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya ile Sivas’ı birbirine bağlayan bölünmüş yol ve tüneller Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılacağı törenle bugün hizmete açılacak. Mevcut eski güzergâha göre yolu 3.7 kilometre kısaltacak olan tüneller, seyahat süresini ise 35 dakika kadar azaltacak.

Başlıklar

Malatya’da Toplu Açılış Törenleri

Malatya ile Hekimhan arasında yapımı yeni tamamlanan karayolu ve tüneller bugün düzenlenecek olan törenle hizmete girecek. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da katılacak. Bu tören ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Battal Gazi Devlet Hastanesi, Kuru Kayısı Lisanslı Depo ve Borsası’nın da yer aldığı diğer projelerin toplu açılış töreni de gerçekleştirilecek. Erdoğan daha sonra Mahalle Bizim, Gençlik Bizim Programı ile Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması’na katılacak.

malatya hekimhan yolu

Ekonomiye Önemli Katkı

Türkiye ekonomisine ticaret ve sanayi merkezi olarak katkı sağlayan Malatya’da hizmete girecek olan karayolunun yol konforunu artırarak şehrin gelişmesine destek sağlaması bekleniyor. Malatya-Hekimhan karayolu ülkemizin karayolu ağının kuzey-güney aksında bölünmüş yol bütünlüğünün sağlanmasına katkı verecek. Mevcut karayolu ise eğim ve genişlik açısından ihtiyaca cevap vermeyen engebeli bir arazi üzerinde yer alıyordu. Kesintisiz ve güvenli ulaşım olanağı sağlayacak olan yeni karayolu ile mesafe kısalırken, seyahat süresi de azalacak.

Malatya ile Sivas’ı birbirine bağlayan kuzey-güney aksında tek yol olarak hizmet veren mevcut 108 kilometrelik karayolu 104,3 kilometre olarak yeniden projelendirildi. Karayolu 2×2 şeritli ve bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol haline getirildi. Yeni karayolu üzerinde 8 adet tünel ve 14 adet köprü inşa edildi.

Battal Gazi Devlet Hastanesi

Bakan Karaismailoğlu’ndan Açıklama

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan projelerin yatırım bedelinin toplam 20 milyar TL civarında olduğu belirtildi. Bakan Karaismailoğlu ise açıklamasında, Malatya’da yeni bir yatırımı daha hizmete sunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti. Bakan Karaismailoğlu, Malatya halkına kesintisiz, konforlu ve güvenli bir ulaşım imkânı sunacak olan Malatya-Hekimhan karayolunun 22 Ekim 2022 tarihinde hizmete açılacağını aktardı.

kizilay

Türk Kızılay Sistem Yapı Fabrikası Hizmete Giriyor

Ayrıca Malatya’da 1978 yılında kurulan ve atıl halde olan Vagon Fabrikası ise yaklaşık 400 milyon TL yatırımla Türk Kızılay Sistem Yapı Fabrikası’na dönüştürüldü. Tamamen yerli üretim ve yerli yazılımla donatılmış olan tam otomasyona sahip makineler sayesinde günde 3 vardiya şeklinde 200 konteyner üretimi yapılacak. Tamamı 37.500 metrekarelik kapalı alan üzerine inşa edilmiş olan barınma sistemleri fabrikası yıllık 1 milyon metrekare hafif çelik yapı, prefabrik yapı ile birlikte yıllık 65-70 bin adet arasında konteyner tipi yaşam ünitesi ve barınak ünitesi üretim kapasitesine sahip olacak.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık da bir mesaj yayınlayarak daha önceden bazı ürünlerin Çin’den ithal edildiğini söyledi ve bundan böyle milli imkânlarla burada üretim yapılarak Türkiye ekonomisine katkısı sunulacağını belirtti. Gerçekleştirilen üretim kapsamında İngiltere, Macaristan, Katar, Irak ve Suriye gibi ülkelere ihracat yaptıklarını aktaran Kınık, bu sayede ekonomiye ciddi katkı sağladığını belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!