Mehmet Ali Çelebi Kimdir?

Mehmet Ali Celebi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mehmet Ali Çelebi, AKP’ye katılmasının ardından bugünlerde en çok merak edilen kişiler arasındaki yerini aldı. AKP’ye katılma kararının ardından açıklama yapan Çelebi, partiye katılması için kendisine davette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsını onurlandırdığını ve ona şükranlarını sunduğunu söyledi.

Başlıklar

Mehmet Ali Çelebi’den Açıklama

Mehmet Ali Çelebi, bağımsız milletvekili iken AKP’ye katılma kararını almasının ardından tekrar gündeme geldi ve bu gelişme üzerine kamuoyuna bir açıklamada bulundu. Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetin neferi, Atatürk’ün askeri ve Türk milletinin sesi olarak yoluna Cumhur İttifakı çatısı altında AKP’de devam edeceğini söyleyen Çelebi, bundan onur duyduğunu belirtti. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Mehmet Ali Çelebi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin namuslu ellerinde yetişen asker kökenli bir milletvekili olarak kendisinin yol haritasını belirleyenlerin şehitlerin ve onu bugünlere getiren aziz millet olduğunu vurguladı. PKK Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerde olmasının düşünülemeyeceğine dikkat çeken Çelebi, yoluna Cumhur çatısı altında devam edeceğini ifade etti.

Vatan ve milletin bütünlüğünü, FETÖ ve PKK terör örgütleri ile kararlı mücadeleyi, milli konuları, sözde soykırımı öncelikli meseleler olarak gören Çelebi, siyasi anlayışının gereği olarak yoluna AKP’de etme kararı aldığını söyledi. Kurulan yeni dünya düzeninde egemenlik mücadelemizin akamete uğramadan devam etmesi gerektiğine işaret eden Çelebi, kendisine AKP’ye katılması için davette bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şükranlarını sunduğunu belirtti. Özellikle kahraman güvenlik güçlerinin, şehit aileleri ve gazilerin hak ve hukukuna yönelik düzenlemeler için katkı sunacağını vurgulayan Çelebi, mücadelesinin Türk milletinin varoluş gayesine hizmet ve Türkiye’nin tarihsel devamlılığına sonuna kadar destek olacağının altını çizdi.

celebi

AKP Sözcüsü Çelik’ten Açıklama

Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye katılma kararını olmasının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik de kısa bir açıklamada bulundu. Çelik, AKP ailesine katılan Mehmet Ali Çelebi’ye hoş geldin dileklerini ileterek tebrik etti ve Cumhur ittifakının yoluna kararlılıkla devam ettiğini vurguladı.

Mehmet Ali Çelebi’nin Özgeçmişi

23 Temmuz 1984 tarihinde Ankara’da doğan Mehmet Ali Çelebi, ilk ve orta öğrenimini Amasya’da tamamladıktan sonra Maltepe Askeri Lisesi’ni birincilikle bitirdi. Kara Harp Okulu’nu 2007 yılında 4. olarak bitiren Çelebi, mezuniyetinin ardından teğmen olarak göreve başladı. Ergenekon davaları kapsamında 2008 yılında tutuklanan Çelebi, 41 ay süresince cezaevinde yattıktan sonra 2014 yılında hakkında isnat edilen suçlardan beraat etti. Cezaevinde yattığı sıralarda Kezban Merey Çelebi ile evlenen Çelebi, askerlikten ayrıldıktan sonra uçak pilotluğu eğitimi aldı.

Siyasete artık AKP çatısı altında devam edecek olan Mehmet Ali Çelebi, İngilizce ve Almanca dillerini bilmektedir. CHP’nin 35. ve 36. kurultaylarında Parti Meclisi üyesi olan Çelebi, 2018 genel seçimlerinde milletvekili olarak seçildi. 29 Ocak 2021 tarihinde CHP’den istifa eden Çelebi, 17 Mayıs 2021 tarihinde kurulan Memleket Partisi’ne katılarak siyasi hayatına devam etti. Ancak, 25 Şubat 2022 tarihinde Memleket Partisi’nden de istifa ederek 11 Ekim 2022 tarihinde AKP’ye katıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!