Memur Maaşı Zammı Yüzde Kaç Olacak?

memur maasi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memur maaşı için zam oranı konusunda 4 aylık enflasyon farkının netleşmesinden sonra kamu çalışanlarının beklentileri gerçekleşecek mi sorusu tekrar gündeme geldi. Memurlar 2023 Ocak ayında alacağı maaşı merak ederken, 6 aylık periyotlar halinde yılda iki kez toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı kadar maaşlarına zam yapılması dolayısıyla 4 aylık enflasyon farkını bekliyorlardı. Temmuz-Ağustos-Eylül ve Ekim dönemi enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından memurun alacağı 4 aylık enflasyon farkı netleşmeye başlamış oldu.

Başlıklar

Memur Maaşı Zam Oranı Netleşmeye Başladı

Memur zammı için 4 aylık enflasyon farkı belli oldu. Kasım ve Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte memurun alacağı maaş zammı netleşmiş olacak. Yürürlüğe giren yeni yasa ile birlikte ek gösterge farkından dolayı maaşların bir miktar daha artması bekleniyor. 2022 Temmuz ayında enflasyon oranı %2,37, Ağustos ayında %1,46, Eylül ayında %3,08 ve Ekim ayında ise %3,54 olarak açıklandı. Böylece memurların alacağı 4 aylık enflasyon farkı da %10,45 olarak netleşti.

Memur maaşı için 2023 Ocak ayı içerisinde %30 oranında bir zam yapılması durumunda en düşük memur maaşı 9.105 TL’den 11.837 TL’ye yükselmiş olacak. Merkez Bankası yılsonu beklenti anketine göre ise 6 aylık enflasyon oranının %17,86 olması bekleniyor. Buna göre, 2023 Ocak ayı içerisinde verilecek olan %8 oranındaki toplu sözleşme zammı %10 olarak verildiği takdirde memurların alacağı zam oranı %20,86 şeklinde gerçekleşmiş olacak.

Yılın İlk 6 Ayında Yapılan Zam

Temmuz ayında yapılan zam sonrasında memur maaşındaki enflasyon farkı %34,85 olurken, toplu sözleşme zammı ise %7 oranında gerçekleşmişti. Böylelikle memur maaşları %41,68 oranında zamlanmıştı. Öte yandan, memurlara ve emeklilere yılbaşında %5-10 arasında refah payı verilmesi ve 3.500 TL olan en düşük emekli maaşının da yükseltilmesi gündeme geldi. Refah payı, çalışanların maaşlarından enflasyon oranı düşüldükten sonra yapılan artışların hesaplanarak ödenen tutardır.

maas zammi

AKP Grup Başkanvekilinden Açıklama

Ayrıca, konuyla ilgili olarak AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu tarafından açıklama yapıldı. Akbaşoğlu, “Herkes müsterih olsun, Allah’ın izniyle ne söz verdiysek yerine getirdik, getiriyoruz. Toplumun bütün sorunlarını çözme merci AK Parti’dir, Cumhur İttifakı’dır. Bu konuda kimsenin en ufak tereddüdü olmasın. Toplumun beklentilerini karşılayacak adımlar atacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!