Meral Akşener: “Bu sözler itiraftır”

meral aksener
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meral Akşener, İYİ Parti Grup Toplantısı’nda gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, grup toplantısındaki konuşmasının öncesinde eski AKP Milletvekili Turhan Çömez’e İYİ Parti’ye katılması dolayısıyla rozet taktı.

Başlıklar

Meral Akşener, Turhan Çömez’e Rozetini Taktı

Meral Akşener, grup toplantısı konuşmasına başlamadan önce Turhan Çömez’in İYİ Parti’ye katılması dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Turhan Çömez’i uzun yıllardır tanıdığını söyleyen Akşener, onun kumpas döneminde direndiğini ve bir sürgün hayatı yaşadığını söyledi. Turhan Çömez’in İYİ Parti’ye misafir olarak değil asli unsur olarak geldiğini vurgulayan Akşener, “Hoş geldin, Allah utandırmasın” ifadesini kullandı.

Turhan Comez

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Yolsuzluk Tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sözleri ve açıklamaları dolayısıyla tepki gösteren İYİ Parti lideri Akşener, Erdoğan’ın rüşveti yolsuzluğu ve yoksulluğu engellemenin hazırlığı içerisinde olduğunu ifade etmesi nedeniyle AKP’nin 20 yıldır bunu başaramadığına dikkat çekti. Erdoğan’ın 20 yıl önce “3Y’nin olmayacağı bir Türkiye inşa edeceğiz” sözlerini hatırlatan Akşener, ancak 20 yıl sonra Erdoğan’ın adeta itiraf ederek “Aslında başaramadık” sözüne işaret etti. Meral Akşener, bu sözlerin adeta bir itiraf olduğunu belirtti.

İYİ Parti milletvekillerine talimat veren Meral Akşener, vekillerin yolsuzlukla mücadele için yasa tekliflerini bir bir Meclis’e getirmelerini istedi. Herkesin gönlünü ferah tutmasını isteyen Akşener, İYİ Parti iktidarına bir hafta daha yaklaştıklarını söyledi. Erdoğan’dan; borsa manipülasyonlarını, ihalelerden komisyon alanları, hazine arazisinin yağmalayanları ortaya çıkarıp hesap sormasını isteyen Akşener, Sayıştay raporlarının izinin sürülse tüm faillerin görülebileceğini vurguladı.

iyi parti

Enflasyon ve Faiz Tepkisi

Ekonomide yaşanan gelişmelere de değinen Akşener, vatandaşın enflasyon karşısında fakirleşmeye devam ettiğini söyledi. Enflasyonun yoksullaştırdığını, toplumsal huzuru tehdit ettiğini ve verimliliği düşürdüğünü belirten Akşener, AKP iktidarının akıl ve bilimle bağdaşmayan politikalarda ısrar ederek Türkiye’ye zaman kaybettirdiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı faiz konusunda da eleştiren Meral Akşener, kredi faizlerinin iki katına çıktığını ve faizlerin her geçen gün tırmanmaya devam edeceğini öne sürdü. Merkez Bankası’na liyakatli insanlar atanması gerektiğine dikkat çeken Akşener, Fiyat İstikrarı Komitesi organizasyonunda da değişikliğe gidilmesinin gerekli olduğunu vurguladı.

Döviz ve altın üzerinden borçlanmaya son verilmesi gerektiğini belirten Akşener, enflasyonu ve cari açığı azaltarak büyümenin tek yolunun verimliliği artırmak olduğuna işaret etti. Tarım yönetiminin liyakatli insanlara emanet edilmesi gerektiğine dikkat çeken Akşener, çiftçiye verilen desteğin milli gelirin %1’i oranında verilmesi gerektiğini vurguladı.

Dezenformasyonla Mücadele Yasası Teklifine Eleştiri

Dezenformasyonla Mücadele Yasası teklifine de değinen Akşener, söz konusu teklif hakkında “Utanç verici sansür yasası” ifadesini kullanarak maddelerin teker teker meclisten geçtiğini aktardı. Bu yasayı kabul eden milletvekillerini de millete havale ettiğini söyleyen Akşener, korkuyla, baskıyla ve yasaklarla bu ülkenin yönetilemeyeceğini vurguladı. AKP’nin 20 yıl iktidarda kaldığını, ancak Türk devletinin kerim yönetim anlayışından nasibini alamadığını belirten Akşener, milletin hak ve hürriyetlerin teminat altına alınması, sosyal adalet ve güvenliğin sağlanması, iç ve dış barışı oluşturan otorite oluşması yönünde taleplerinin bulunduğunu hatırlattı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!