Meteoroloji Uyardı! Bugün Çok Sıcak Olacak

Meteoroloji Uyardı! Bugün Çok Sıcak Olacak
Meteoroloji Uyardı! Bugün Çok Sıcak Olacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizin Kuzey Doğu kesimlerinde yer yer yağışlar etkili olmaya devam ederken, Ege bölgesinde nispeten güçlü rüzgarlar etki etmeye devam ediyor. Güneydoğu ve iç kesimlerde ise kavurucu yaz sıcaklarının etkisi görülmekte. Hava durumu ülke genelinde bu şekilde seyrederken meteorolojiden dikkat çeken uyarılar geldi.

Başlıklar

4-5 Derece Yüksek Sıcaklıklar

Avrupa’yı etkisi altına alan yoğun sıcak hava dalgasının ülkemizde bu hafta içi görüleceği belirtildi. Özellikle Çarşamba gününe kadar ülke genelinde sıcaklıkların 4-5 derece civarında yükseleceği belirtildi. Ancak uzmanlarca yapılan değerlendirme neticesinde en sıcak günün bugün olduğu belirtildi.

Karadeniz Bölgesi’nde Yağışlar Etkili Olmaya Devam Edecek

Uzmanlar ülkenin kuzey doğu kesiminde yağış geçişlerinin, Trakya bölgesi genelinde ise soğuk havaların etkili olmaya devam edeceğini söyledi. Ege ve Akdeniz sahilleri ile güney doğu bölgelerinde ise sıcak hava dalgası etkili olmaya devam edecek.

Paniğe Gerek Yok

Avrupa’da yaşanan sıcak hava dalgasının ülkemizi de etkisi altına alacağını açıklayan meteoroloji uzmanları, çarşamba gününde kadar yaklaşık 4-5 derece kadar sıcaklık artışı olacağını vurgulasa da bu durumun panik oluşturacak nitelikte olmadığını beyan etti. Bununla birlikte vatandaşların sıcak havalara karşı tedbirli olmayı elden bırakmamaları gerektiğinin de altı çizildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!