Meteorolojiden Sel ve Heyelan Uyarısı! Bu Bölgelerde Yaşayanlar Dikkat

4274d0748dc36d31780bec3c1de28e50 80462100
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sel ve heyelan için son dakika açıklaması yapıldı. Meteoroloji tarafından açıklanan verilere göre 5 Eylül için Samsun, Sinop ve Giresun çevreleri ile Kastamonu’nun kuzeyi, Trabzon’un batısı, Giresun’un doğusu ve doğu ilçelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Ayrıca Artvin’in kuzeyi, Rize, Ordu çevreleri ile Samsun’un doğusunda yer yer şiddetli yağış beklenmekte. Bu yüzden vatandaşlara uyarı verildi. Özellikle, sel, su baskını, yıldırım, heyelan gibi olumsuzluklara karşı tedbirli davranılması ve dikkatli olunması istendi.

Başlıklar

5 Eylül İtibariyle Yurtta Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre Karadeniz, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Marmara’nın güney ve doğusu ile Konya, Afyonkarahisar, Aksaray, Ardahan ve Kars çevrelerinde yerel sağanakların görüleceği bekleniyor. Ayrıca yer yer gök gürültülü sağanakların olacağı da tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarında 2 ila 6 derece azalma görülecek. Özellikle kuzey kesimlerinde mevsim normallerinin altına düşüş yaşanacak. Diğer yerlerde ise mevsim normallerine inişlerin görüleceği bekleniyor. Rüzgârın ise Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege kesimlerinde kısa süreli fırtınalar oluşturacağı bekleniyor.

Uyarı Verildi

Meteorolojiden uyarı verildi. Özellikle Samsun, Giresun, Kastamonu, Sinop, Rize, Artvin ve Ordu’nun sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda akşamların yaşanmasına hazırlıklı olmaları gerektiği dile getirildi. Ayrıca Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege için fırtınalara hazırlıklı olunması gerektiği vurgulandı. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda akşamların yaşanmasına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı verildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!