Meteoroloji’den Yağış Uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar sonucunda yaza veda vakti yaklaşıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hafta için çok sayıda kentte yağışların beklendiğini dile getirdi. Ayrıca yağış uyarılarında bulundu. Yağışlar sonucunda oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği dile getirildi.

Başlıklar

Meteorolojiden yağış uyarısı verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu ve parçalı bulutlu olacağı açıklandı. Doğu Karadeniz kıyıları, Bilecik, Eskişehir, Bolu, Kütahya, Çankırı ve Ordu çevreleri ile Karabük ve Kastamonu’nun güneyi, Samsun’un doğu ilçelerinde kısa süreli ve yerel yağışların yaşanacağı vurgulandı. Ayrıca gök gürültülü sağanak yağış olacağı tahmin edildiği dile getirildi.

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde devam etmesi beklenmekte. Rüzgârın ise hafif ancak ara sıra orta kuvvette eseceği dile getirilmiştir.

Hava Sıcaklıklarında Düşüş Uyarısı Yapıldı

MGM tarafından yapılan yağış uyarısı dolayısıyla İstanbul ve çevrelerinde yağışalar ile beraber sıcaklarda düşüşlerin yaşanacağı vurgulanmıştır. Ancak Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüksek sıcaklıkların devam edeceği tahmin ediliyor.

Özellikle Ankara ve çevresinde gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Bu nedenle MGM su baskını, ani sel, yıldırım, dolu yağışı ve yağış anlarında oluşacak kuvvetli rüzgârlara karşı uyarılarda bulundu. Kuvvetli yağışlar sonucunda olumsuz koşulların oluşma ihtimaline karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği dile getirildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!