Meyveleri Sıkarak Tüketmenin Faydaları Nelerdir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Taze sıkılmış meyveler hem zamandan kazanmak hem de keyifli içimleri ile pek çok kişi tarafından tercih edilir. Bu noktada meyveleri sıkarak tüketmenin faydaları var mı merak edilir. Çünkü meyve suyu özellikle kilo vermek ve meyvelerden vitamin alınması için önemli olarak görülür.

Başlıklar

Meyveleri Sıkarak Tüketmek Faydalı mı?

Meyveleri sıkarak tüketmek oldukça fazla tercih edilir. Bu nedenle epey karlı bir iş olarak görülmesinden dolayı meyve su markalarında çeşitler görülür. Ayrıca her kafe ve restoranda taze sıkılmış meyve suyu bulun ur. Ancak meyvelerin sıkılarak tüketilmesi tavsiye edilmez. Çünkü meyvelerin içinde meyve şekeri olarak ifade edilen früktoz bulunur. Meyveler sıkılmadan tüketildiğinde lifler ile vücutta kana karışma süresi azalır. Ancak meyve suyu ile kana karışma süresi oldukça hızlı olur.

Meyvelerin Lifli Tüketiminin Önemi

Meyvenin sıkarak tüketilmesi sonucunda lifler kaybedilir. Bu noktada früktoz yalnız kalır. Meyve suyu ile oldukça fazla früktoz vücuda girmiş olur. Ancak Dünya Sağlık Örgütü2nün açıklamalarına göre yetişkinlerin günde 30 gramdan fazla şeker katkısı tüketmemesi gereklidir.

Meyvelerin sıkılarak liflerinden arındırılması sonucunda kişilerin kan şekerlerinde artış yaşanabilir. Bu noktada pankreasları kan şekerini azaltmak için insülin salgılayacaktır. Ancak devamlı meyve suyu tüketilmesi sonucunda vücuda devamlı giren şekere karşı pankreas etkisini yitirmeye başlar. Bu durumda kişilerde tip 2 diyabet ortaya çıkabilir. Meyveleri sıkarak tüketmek devamlı olmadığı takdirde tercih edilebilir. Ancak meyvenin kendisinin tercih edilmesi önerilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!