MHP Lideri Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na ABD Ziyareti Tepkisi

mhp
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, konuşmasında Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretine tepki gösterdi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun ABD’ye gitmesinin talihsizlik ve düşüncesizlik olduğunu söyleyerek, parlak beyinlerle bir araya geleceklerse milletimizin evlatlarına bakmaları gerektiğini vurguladı.

Başlıklar

MHP Liderinden Siyaset Gündemine İlişkin Değerlendirmeler

MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM’deki grup toplantısında gündemle ilgili değerlendirmeler yaptı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi barıştırmak için helalleşme çağrısına değinen Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun geçmişi değil de geleceği kurtarmaya çalıştığından bahsettiğini söyledi. “Barışmak için küslüğün ve küslerin olması gerekmiyor mu?” diye soran Bahçeli, Türkiye’nin barışması için doğudan batıya ve kuzeyden güneye küskünlüğün söz konusu olması gerektiğini söyledi. Bu küslüğün nerede olduğunu ve birbirine küsenlerin kimler olduğunu soran Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun görüp de kendilerinin göremediği, müşahede ve mülahaza edemediği bu küskünlerin nereye saklanmış, nerede sadır olduğunu sordu. Kılıçdaroğlu’nun ruh sağlığında kaygı verici bir bozulma veya siyasetinin akıl dağılması ve rota sapması yaşamakta olduğunu öne süren MHP lideri, iki durumun da kendisi ve CHP adına buhran olduğunu söyledi.

bahceli

Başörtüsü Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi’nin başörtüsü sorununun bütünüyle gündemden çıkarılması amacıyla hayırlı bir girişim olarak değerlendirdiği anayasa değişikliğine sonuna kadar olumlu baktığını kaydeden Devlet Bahçeli, sözünün de 2008 yılında olduğu gibi arkasında olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz hafta CHP sözcülerinin açıklamalarıyla yine pişmiş aşa su kattıklarına işaret eden Bahçeli, onların anayasa değişikliğine sıcak bakmadıklarına şahit olduklarını söyledi.

Cemevleri Hakkında

Alevi İslam inancına sahip olan vatandaşların haklı ve meşru talepleri bulunduğunu belirten Bahçeli, bu taleplerin temiz bir mizaçla, kardeşliğin alicenaplığıyla, adil, eşitlikçi, insani, tarihi, kültürel, hukuki ve hakkaniyetli ilkeler mihverinde karşılanması, ortak akıl ve geniş bir uzlaşma zemini oluşturulması gerektiğini vurguladı. Milliyetçi Hareket Partisi olarak kanaatlerinin hep bu yönde olduğunu dile getiren MHP lideri, Alevi İslam inancına sahip vatandaşların canımız ve can beraberimiz olduğunu vurguladı. “Ne ayrımız ne de gayrımız vardır.” diyen Bahçeli, camilerin ne kadar bizimse cemevlerinin de o kadar bizim olduğunu, sazın bizim sözün bizim, cem ve semahın da bizim olduğunu söyledi.

mhp grup toplantisi

Kılıçdaroğlu’nun ABD Ziyaretini Değerlendirdi

Kılıçdaroğlu’nun bu gelişmelerin gölgesinde apar topar ABD’ye gitmesinin talihsizlik, densizlik, pervasızlık ve düşüncesizlik olduğunu belirten Bahçeli, ziyaretin amacının teknolojik ve bilimsel gelişmelere yönelik görüş alışverişinde bulunmak olduğu açıklamasını da eleştirdi. Bahçeli sözlerine şöyle devam etti. “Cumhuriyet’in ikinci yüzyıl vizyonunu en parlak beyinlerle tartışacaklarmış. Merakımız şudur; Kılıçdaroğlu teknolojik ve bilimsel gelişmeler hakkında ne söyleyecek, neyi duymayı umut edecek, hangi parlak beyinlerle bir araya gelecektir?”

Parlamenter Sistem Eleştirisi

Ülkemizin parlamenter sisteme geri dönmesinin söz konusu olmadığının altını çizen MHP Genel Başkanı Bahçeli, henüz Cumhurbaşkanı adayını bulamamış, bulmak için de okyanus ötesinde gezip tozmayı iş edinmiş ve sömürülmüş bir zihniyete Türkiye’nin teslim edilip edilemeyeceğini sordu. Bahçeli, grup toplantısı konuşmasının sonunda ise, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türk ve Türkiye yüzyılının stratejik gücü ve yönetim güvenliği olduğunun altını çizdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!