Mihail Gorbaçov Öldü! Mihail Gorbaçov Kimdir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapılan son dakika haberlerine göre Sovyetler Birliğinin son lideri Mihail Gorbaçov’un hayatını kaybettiği dile getirildi. Mihail Gorbaçov 92 yaşında hayatını kaybetti. Mihail Gorbaçov ölüm haberi hastane tarafından açıklandı.

Başlıklar

Mihail Gorbaçov Kimdir?

Mihail Gorbaçov Sovyetler Birliği’nin son lideri olarak konumunu korumaktaydı. Daha sonrasında Sovyetler Birliğinin dağılma kararını aldı. 1980 yılında glasnost ve perestroyka politikalarıyla beraber Rusya içerisinde liberalleşeme ve serbest piyasaya giriş adımları atılmıştı. Ayrıca ABD ile stratejik silahsızlanma anlaşması sonucunda Soğuk Savaşı bitirmişti. Bu hareketleri ile akıllarda yerini korumaktadır.

1990 yılında Nobel Barış Ödülü’nü alan Gorbaçov hakkında en çok eser yazıların ilk 100 kişi arasında yer almaktadır. Ayrıca hayatta kalan tek Sovyetler Birliği lideriydi. 1952 yılında Sovyetler Birliği Komünist Partisine üye olan Gorbaçov öncelikle parti üyesi sonrasında merkez komite üyesi seçilmiştir. Daha sonrasında palitbüro yedek üyeliğinden sekretaryaya yükseldi. SBKP genel sekteri olduktan sonra da Ekim 1988 yılında devlet başkanlığı görevini üstlendi. Başarılı adımları ile akıllarda yerini korumaktadır.

Mihail Gorbaçov Hayata Gözlerini Yumdu

Sovyetler birliğinin yaşayan tek lideri olan Gorbaçov 92 yaşlında hayata gözlerini yumdu. Son zamanlarda Moskova’da tedavi görmekteydi. Ancak sağlık sorunlarının kötüye gitmesi nedeniyle tedavi gördüğü merkez kliniğinde 92 yaşında yaşamını yitirdi. Hastane tarafından yapılan açıklamaya göre Mihail Gorbaçov şiddetli ve uzun süreli devam eden hastalığı sonucunda hayata gözlerini yumdu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!