Motorin Fiyatına Yeni Zam! Fiyatlar Artmaya Devam Edecek mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güncel benzin ve motorin fiyatları gündemde kalmaya devam ediyor. Rusya-Ukrayna savaşının ekonomik etkileri devam ederken, ham petrol fiyatları da yükseliş eğiliminde. Akaryakıt fiyatları, petrol fiyatlarına göre yükselir veya düşer. Tüm bunlar sonucunda da vatandaş sık sık akaryakıt zamlarını araştırıyor.

Başlıklar

26 Ağustos Güncel Motorin Fiyatları

Güçlenen dolar ve artan uluslararası akaryakıt fiyatları pompa fiyatlarına etki etmeye devam ediyor. Dünkü 95 kuruşluk artışın ardından, bugün mazotun litre fiyatı 87 kuruş daha arttı. İstanbul Avrupa yakasında ortalama mazot litre fiyatı 26,91 TL’ye kadar yükseldi.

Benzine Zam Geldi mi?

Motorin fiyatlarına üst üste zam gelmesinin ardından vatandaşlar benzine zam geldi mi sorusunu da merak edip araştırmaya başladı. Araç sahipleri sadece motorin fiyatlarında değil, benzin fiyatlarında da artış mı yoksa azalış mı olacağını araştırmaya devam ederken benzin fiyatları bugün yükselmedi. Litre başına ortalama fiyat 21.16 lirada kaldı.

Akaryakıt Fiyatları Hesaplaması

Akaryakıt fiyatları, rafineriler tarafından, Türkiye dahil Akdeniz piyasalarındaki işlenmiş ürünlerin ortalama fiyatları ve dolar kurundaki değişimler baz alınarak hesaplanmaktadır. Bu hesaplama sonucunda distribütörlerin uyguladığı fiyatlar rekabet ve özgürlük nedeniyle firmadan firmaya ve ilden ile biraz farklılık gösterebilir.

EPDK’nın fiyat değişikliklerini açıklayan tek birlik olan EPGIS’e suç duyurusunda bulunmasının ardından sendika, dava sonuçlanana kadar akaryakıt fiyat değişikliklerini kamuoyuyla paylaşmayacağını açıklamıştı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!