Mükemmel Makyaj İçin Mükemmel Fırça Nasıl Seçilir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mükemmel makyaj için mükemmel fırça seçimi mümkündür. Bu noktada dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Fırçaların özelliklerine göre doğru fırçanın seçilmesi ile mükemmel makyajın elde edilmesi mümkündür. Ayrıca doğru fırçanın doğru yerde kullanılmasına önem verilmelidir.

Başlıklar

Doğru Yer İçin Doğru Fırça Seçimi

Her fırça makyajın farklı bir noktası için tasarlanır. Bu noktada doğru fırça seçimi ile mükemmel bir makyaj elde edilmesi mümkündür. Özelliklerine bakılması gereklidir. Örneğin bir aydınlatıcı fırça, fondöten işlemleri için kullanılmamalıdır. Bu nedenle doğru alan için doğru fırça seçimi mükemmel bir makyaj elde edilmesi için önemlidir.

Doğru Fırça Seçimi

Pürüzsüz bir makyaj için fondöten fırçası seçimi oldukça önemlidir. Bu noktada yassı ve sivri uçlu klasik bir fondöten fırçası tercihe dilebilir. Bu şekilde fondötenin kapatıcılığı artırtılmış olur. Ayrıca yassı uçlu bir kabuki fırça ile de hızlı işlemlerin yapılması sağlanır. Oval fırçalar ile ise fondöten yokmuş gibi görünmesi sağlanır.

Aydınlatıcı için kullanılması gereken fırçalar yassı fırçalardır. Yatay şekilde tutulduğunda çizgi oluşmaz ve doğal görüntü elde edilir. Kontür için kullanılması gereken fırçanın hem açılı hem de kıllarının sık olması gereklidir. Allık fırçalarının ise yumuşak olması oldukça önemlidir. Far fırçalarının ise oval ve yassı bir far fırçası olması gereklidir. Düz far fırçaları ise farın dağıtılmak istenmediği durumlarda kullanılabilir. Doğru fırça seçimi ile mükemmel bir makyaj elde edilmesi mümkündür.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!