NASA Yeni Bir Ay Keşfetti, Yeni Ay Ne Demek?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NASA, Dünya’dan yaklaşık 770 milyon kilometre uzakta bir yeni ay tespit etti. Polimere’nin yörüngesinde keşfedilen bir uzay kayası özelliği taşıyan bu yeni ay NASA’nın Lucy misyonu tarafından keşfedildi. Gökbilimciler, yer tabanlı teleskopları kullanarak, önünden bir yıldız geçip ışığını engellediğinde yeni keşfi gözlemlediler. Bu yeni ay Dünya’dan yaklaşık olarak 770 milyon kilometre uzakta bulunuyor. Yani bu keşif, Los Angeles’ta bir kaldırımda bulunan bozuk parayı bir gökdelenden izlemeye çalışmak gibi.

Yeni Ay Ne Demek?

Bu yeni ay, Polimere’den 200 kilometre uzakta görüldü. Nesne yaklaşık 5 km çapında, onu barındıran Truva asteroitlerinin yaklaşık üçte biri büyüklüğünde.

Independent’a göre; adını bir insan atasının fosilinden alamakta olan Lucy’nin kendisi, bir uçtan diğer uca sadece 14 metre uzunluğuna sahip.

Lucy 14 metre boyunda ve öncelikle uzay aracına güç sağlayan dev güneş panellerinden oluşuyor. Lucy’nin Dünya ile iletişim kurmak için gerekli bir cihazı ve 2 metre boyunda bir anteni vardır. Bilim adamları mevcut durumda ayın yörüngesini belirlemediler, bu yüzden Lucy’nin asteroide yakın olmasının beklendiği 2027 yılına kadar büyük olasılıkla adını vermeyecekler.

Polimere’nin ayı, Dünya merkezli yörüngede bulunmakta olan uydular tarafından hiçbir şekilde görülemeyecek kadar uzakta. Aslında, Lucy’nin durduğu mesafeden bile fark edilme olasılığı çok düşüktü. NASA bunu bir Manhattan gökdeleninden Los Angeles’ta bir kaldırım mahallesi bulmaya çalışmaya benzetiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!