Necip Hablemitoğlu Kimdir, Nerede ve Nasıl Öldü?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Necip Hablemitoğlu’na düzenlenmiş olan suikast haberinin ardından Necip Hablemitoğlu kimdir, nerede ve nasıl öldü soruları internet ortamında pek çok kullanıcı tarafından araştırılmaya başlanmıştır.

Necip Hablemitoğlu, 28 Kasım 1954 yılında Ankara’da doğmuştur. Hablemitoğlu lisans derecesindeki eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulunda tamamlamıştır.

Aylık “Dilde İdea, İşte Birlik” dergisini çıkaran Hablemitoğlu, Ankara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak atandı ve uzun yıllar basın danışmanı olarak deneyim kazandıktan sonra doktora derecesini aldı. Orta Avrupa ve Balkanlar’daki Türk Eski Eserleri, Türk Azınlıkları, Türk Şehitleri üzerine çalışan Hablemitoğlu, meslek hayatı hakkında birçok kitap ve makale yazmıştır.

Necip Hablemitoğlu Suikastı Nasıl Gerçekleşti?

Necip Hablemitoğlu nasıl öldü noktasında Hablemitoğlu bir suikast kurbanı olmuştur. 17 yıl önce 18 Aralık 2002’de Necip Hablemitoğlu’nu evinin önünde başından vurmuş olan katilin, derin araştırmalar sonucunda yaklaşık 15 santimetre uzaklıktan ateş açmış olduğu belirlenmiştir. Olay yerinde rastlanan kovanlardan biri ABD yapımı olan Ruger diğeri ise Alman yapımı Geco idi. Ancak yüksek etkileri sebebi ile bu mermilerin Ülkemizde satışı aslında yasaktı.

Üzerinden uzun yıllar geçmiş olmasına rağmen faili meçhul olarak tanımlanmakta olan cinayet dosyası 15 Temmuz girişiminden hemen önce tekrar raftan indirilmişti.

O dönem Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili olarak görev yapmakta olan Necip Cem İşçimen’in sorumlu olduğu soruşturmada Bu suikast ile FETÖ arasında bir bağlantı olabileceği ihtimali ile karşılaşıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!