Obezite Nedir, Hakkında Bilinmesi Gerekenler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Obezite, en kolay anlaşılabilecek olan tanımı ile bir çeşit yağ birikmesi durumudur. Kadınlarda ideal yağ oranının %30 fazlası yağa sahip olmak ve yetişkin erkeklerde de %25 fazlası yağa sahip olmak obezi durumunun var olduğunun göstergesidir.

Obezlik noktasında vücut ve kitle endeksi göz önünde bulundurulur. Bu vücut ve kütle endeksi hesaplanması aşamasında ağırlık; boyun metre cinsinde karesine bölümü işlemi gerçekleştirilir. Bunun dışında yağlar genel itibari ile bel ve de göbek çevresinde meydana geldikleri için bel ölçümü ile de obezlik tanımı geçerli olabilir.

Obezite Hakkında Önemli Noktalar

Obezite hakkında bilinmesi gerekenler özellikle de son zamanlarda pek çok kişi tarafından araştırılan ve endişe duyulan konulardan olmuştur.

Obezlik çok ciddi bir sağlık sorunu olmakla birlikte doktorlar tarafından mutlaka takip ve kontrol sistemi uygulanmasını gerektiren de bir hastalıktır. Aksi takdirde obezlik daha farklı çok ciddi sağlık problemlerine yol açabilir veya var olan hastalıkların tedavi sürecine olumsuz bir etki edebilir.

Başlı başına bir tehdit olan obezitenin sağlıklı ve dengeli beslenme programları, düzenli egzersizler gibi aşamalar ile desteklenmesi gerekmektedir. Doktorlar tarafından genellikle ilk yöntem olarak bu tercih edilir. 

Vücut ve kitle endeksi 35’in üzerinde olan kişilerde bu durum çok daha ciddi boyutlara ulaşmış demektir. Bu nedenle uzmanlar ile bu süreci yönetmek son derece önemli olmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!