Öğretmen Nasıl Olunur, Formasyon Nasıl Alınır?

0x0 sozlesmeli ogretmen atama sonuclari sorgulama meb 20 bin sozlesmeli ogretmen atama sonuclari 1549608287585
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğretmen olmak isteyen kişiler, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmalıdır. Üniversiteler içerisinde öğretmenlik alanı için pek çok bölüm bulunur. Öğretmen olmak isteyen kişiler öncelikle kendine bir dal belirlemeli ve o bölümde eğitim almalıdır. Daha sonrasında öğretmenlik stajını yapmalı ve o bölümde istedikleri takdirde yüksek lisans yapabilirler.

Öğretmenlik eğitimi ardından kamuda öğretmen olabilmek için KPSS sınavına girilmesi gereklidir. KPSS sınavından yeterli puanların alınması sonucunda mülakatlar geçilmelidir. Özel sektörde öğretmen olabilmek için ise KPSS sınav şartı yoktur. Eğitim fakültesi harici belirli bölümlerde okuyan öğrencilerin de öğretmen olabilmesi için formasyon alması gerekmektedir.

Öğretmen Nasıl Formasyon Alır?

Formasyon eğitim fakültesinden mezun olmayan adayların öğretmenlik yapabilmesi için almaları gereken belge olarak tanımlanabilir. Formasyon alabilmek için öncelikle formasyon alınabilen bölümlerden birinde okunması gereklidir. Formasyon eğitimi için MEB’in belirlediği bölümlerde eğitim alınması gereklidir. Formasyon için belirli bölümlerden mezun olmak veya bu bölümlerde en az 2 yılı tamamlamak gerekir.

Formasyon için lisans mezunları 2.5/4 ortalamanın altına düşmemelidir. Ayrıca üniversiteye giriş puanı ve disiplin koşullarına uyma gibi şartlara da bakılır. Formasyon süresi en az 2 yarıyıl sürmektedir. Dersler iki yarıyıla bölünür. Bir diğer seçenek iste yoğunlaştırılmış formasyon olarak tanımlanır. Alınan derslerin 7 haftaya sıkıştırılmasıyla aralıksız sürmektedir. Formasyon eğitimi ücretlidir ve üniversitelere göre değişiklik gösterebilir. Formasyon almak için belirli bir ücret ödendiğinde eğitim alınır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!