Okul Masrafları Cep Yakıyor! Maliyet Yüzde 200 Arttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okulların açılmasına sayılı günlerin kalmasının ardından eğitim ihtiyaçları tamamlanmaya başlandı. Ancak ebeveynler tarafından sıklıkla dile getirilen şey okul masrafları cep yakıyor oldu. 12 Eylül’de açılacak olan okullar için çanta, kalem, defter, silgi gibi kırtasiye alışverişlerinin toplam fiyatının 400 ile 1500 TL arasında değiştiği biliniyor.

Başlıklar

İnternet Üzerinden Okul Masraflarının Karşılanmaya Başlandı

Çoğu ebeveyn artan fiyatlardan dolayı internet üzerinden daha uygun bulabilecekleri umutlarını taşıyor. Ayrıca Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Başkan Yardımcısı tarafından yapılan açıklamada alışverişin neredeyse bir ay önceden başladığı dile getirilmiştir. Hakan Çevikoğlu tarafından yapılan açıklamada kırtasiye ürünlerinde talebin arttığı vurgulanmıştır. Ayrıca önceki yıllara göre okul ürünlerinde neredeyse yüzde 40’a kadar bir fiyat artışı olduğu dile getirildi.

Okul Masraflarının Maliyetlerinde Artış Görülüyor

Okulların açılmasına sayılı günler kala ebeveynler okul ihtiyaçlarını tamamlamaya çalışıyor. Ancak bu noktada fiyatlar cep yakıyor. Hakan Çevikoğlu tarafından yapılan açıklamada kaliteye göre değişen fiyatların 400 ile 1500 TL arasında değiştiği vurgulandı. Fiyatların ceplerini yakmasından rahatsız olan velilerin yanında maliyetlerin artışı dolayısıyla şikâyetçi olan üreticiler de bulunuyor.

Maliyetler yüzde 200 arttı. Maliyetlerin neredeyse yüzde 200 artmasından dolayı fiyatlarda artışların yaşandığı dile getiriliyor. Artan maliyetler sonucunda fiyatların da orantılı olarak artış yaşandığı görülmekte. Veliler en uygun fiyatlı ürünlere yönelmiş durumda. Bu nedenle özellikle kırtasiye alışverişleri için e-ticaret siteleri tercih edilmekte.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!