Okullar Ne Zaman Açılıyor? 1. Sınıflar Ne Zaman Göreve Başlıyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022-2023 eğitim öğretim döneminin başlamasına çok az bir zaman kaldığı için aileler okullar ne zaman açılıyor araştırmalarına başladı. Özellikle diğer sınıflardan farklı olarak birinci sınıfların erken başlamasından dolayı aileler merak içerisinde. Bir an önce okul eksiklerinin tamamlanması için okulların açılma tarihi merak ediliyor. Eylül ayına çok az bir süre kalması ile meraklar iyice artmıştır.

Başlıklar

Yaz Tatili Ne Zaman Sona Eriyor?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada okulların Eylül ayında açılacağı dile getirilmişti. Özellikle eksiklerin tamamlanması için aileler tarafından okulların açılış tarihi büyük önem arz etmektedir. Anaokulları ve birinci sınıfların uyum haftaları için okulları bir hafta öncesinde açılacaktır. Ancak ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri normal düzende eğitim öğretim hayatlarına başlayacaktır.

2022-2023 eğitim öğretim dönemi 12 Eylül itibari ile başlayacaktır. Birinci dönem 23 Ocak 2023’te sona erecek ve 3 Şubat 2023 tarihinde ikinci dönem başlayacaktır. 16 Haziran 2023’de ise başlayan ikinci dönem sona erecektir. Ara tatiller 14-18 Kasım 2022 ve 17-20 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

1.Sınıfların Uyum Haftası Ne Zaman Başlıyor?

Anaokulu ve birinci sınıflar uyum haftası için bir hafta öncesinde okula başlamaktadır. Okul kayıtları ikametgâh bilgilerine göre e-Okul sisteminden yapılmaktadır. Yerleştirilen okulun neresi olduğunu aileler e-okul internet adresi üzerinden öğrenebilmektedirler. Uyum eğitimi haftası 5-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecektir. Bu tarihler ile çocukların okula alışması sağlanacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!