ÖSYM Başkanı Halis Aygün Görevden Alındı, Halis Aygün Kimdir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün açıklanan KPSS’de soruların sızdırılması açıklamaları sonrasında Cumhurbaşkanı kararı ile ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı. Kararın Resmi Gazete’de yayınlanması sonrasında resmen görevine son verilen Aygün, herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Başlıklar

KPSS’de Soruların Sızdırılması İddiası

Halis Aygün’ün görevden alınması için etkili olan durum ise dün sosyal medyada çok konuşulan bir yayınevinin denemeleri ile KPSS’de çıkan soruların büyük benzerlik göstermesi oldu. ÖSYM ilgili iddialar sonrasında açıklama yapmış ve herhangi bir sorun olmadığını belirtmişti.

Ancak daha sonra İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada sınavın incelemeye alındığı belirtildi. Bunun üzerine ise ÖSYM’nin açıklaması boşa çıktı.

Milyonlarca kişinin girdiği ve gelecek hayalleri kurduğu KPSS’de bu türden bir sorunun gündeme gelmesi sonucunda ÖSYM Başkanı Halis Aygün de görevden alındı.

Halis Aygün Kimdir?

1698 yılında Giresun’da doğan Aygün, Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını 1992 yılında aynı bölümde yaptı. Doktorasını ise 1997 yılında London City University’de tamamlayarak doktor unvanı aldı. 1989 ve 1993 yıllarında KTÜ’de görev alan Aygün, 1998 yılında yardımcı doçent, 2000’de doçent ve 2006 yılında da profesör unvanını aldı.,

2018 yılında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ÖSYM Başkanı olarak atanmıştı. 3 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete kararıyla ise görevden alındı. Aygün’ün görevden alınmasında KPSS’de soruların sızdırılması iddiası etkili oldu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!