Othello Sendromu Nedir? Belirtileri Neler?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Othello Sendromu, bir kişinin hayatı üzerinde önemli  bir etkisi olabilecek sanrısal bir hastalıktır. Bu sendroma bazen sanrısal, patolojik veya patolojik kıskançlık denir. Bu sendromda kişinin mantıklı bir gerekçeye dayanmayan düşünceleri vardır ve bu düşünceler zamanla paranoyaya dönüşebilir. Özellikle ikili ilişkilerde sürekli endişeli hissedilir. Bu sendrom tek başına gelişim gösterebileceği gibi alkol ve madde bağımlılığı problemleri ile birlikte de gelişebilir.

Başlıklar

Othello Sendromu Belirtileri

Othello Sendromu belirtileri arasında öncelikle kişilerin partnerleri tarafından aldatıldığını düşünmesi bulunuyor. Kişiler bu nedenle, kendilerini tehdit altında hissetme eğilimindedirler ve sözde hileyi önlemek için birbirlerinin eylemlerini sınırlandırırlar. Düşünceleriniz mantıklı nedenlere dayanmıyor. Bu sendroma sahip kişiler için bir partnerle her iletişim aldatmanın kanıtıdır. Sanrılı kıskançlığı olan bir kişi, geçerli bir dayanak olmadan ihanete uğradığına ikna olur. Bu sendromun genel belirtiler ise şu şekilde:

  • Partnerin davranışlarını sorgulama ve eleştirme
  • Partnerin telefonda veya e-posta yoluyla kiminle konuştuğu hakkında paranoya 
  • Eşin eşyalarını aldatma kanıtı için düzenli bir şekilde incelemeye çalışma
  • Tüm davranışları sürekli olarak sorgulama ve eleştirme eğilimi
  • Her daim güvensiz olma ve aynı zamanda kendine de güvenmeme
  • Partnerin sosyal medya hesaplarına erişim gerçekleştirmeye çalışma.

Othello Sendromu Tedavisi

Othello Sendromu tedavisi gerçekleştirmek tamamı ile bireyin psikolojisi ve psikolojisinin geçmişi çerçevesinde gerçekleşiyor. Bu çerçevede bilişsel-davranışçı terapi veya ilaç tedavisi ile bu hastalık kontrol altına alınabiliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!