Otomobil Fiyatları Düşüşe mi Geçti?

10 6 13
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otomobil fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşandı. Hükümetin araba fiyatları ile ilgili hamleleri sonucunda araba fiyatlarında düşüşler meydana geldi. Sıfır araba ve ikinci el araba fiyatlarında değişimler yaşandı. Özellikle satışta olan arabalara herhangi bir talep olmaması dolayısıyla fiyatlarda düşüler yaşandı. Yapılan açıklamalarda neredeyse fiyatı 100 bin TL düşürülen araçlar dahi bulunuyor. Araba alıcıları ve satıcıları kritik tarih olan 15 Eylül sonrasına kilitlendi.

Başlıklar

Otomobil Fiyatlarında 15 Gündür Hiçbir Hareket Görülmüyor

Rami’deki açık oto pazarı en yoğun olan noktalardan bir tanesiydi. Ancak son zamanlarda araç almaya gelenlerin yoğunluğu görülmemekte. Ayrıca araçlarını satmak isteyen kişiler de alıcı bulamamakta. Araç almaya gelenler bütçelerine uygun bir araç bulamıyor. Hafta sonları özellikle dolu olan Pazar hafta sonu boş kalmaya devam ediyor.

Rami Açık Oto Pazarı’nda oto galerici olan Altuğ Pakman 15 gündür hiçbir hareketin yaşanmadığını dile getirdi. Mevsimden ve fiyatlardan dolayı olabileceğini dile getirdi. Araba fiyat düşüşü halk tarafından beklendiğini ancak durgunluk yaşanacağını vurguladı. Ek olarak galericilerin aldıkları karlardan vazgeçeceklerini ancak fiyat düşüşünün yaşanmayacağını dile getirdi.

Döviz Kurları Yükseliyor

Döviz kurlarında yükselme devam ediyor. Bu noktada araba fiyatlarına da artışın yansıyacağı ve fiyatlarda düşüşlerin olmayacağı vurgulanıyor. 15 Eylül itibari ile araçlarda 6 ay ve 6 bin kilometre zorunluluğu bulunacak. Bu nedenle ellerinde sıfır otomobil bulunan oto galericiler 15 Eylül’e kadar araçları ellerinden çıkarmaya çalışıyor. Son on yılda otomobil ve hafif ticari araç satışlarında yüzde 18.2 düşüş yaşandı. Düşüşün devam edeceği bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!