Oturma Odasına Perde Nasıl Seçilmeli?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ev içerisinde oldukça fazla vakit geçirilen yer olan oturma odası perdesi kişilerin orada geçirdikleri zamanının sıkıcı olmaması için önemlidir. Oturma odasını genel dekorasyonu çerisinde bulunan perdeler ile belirlenir. Bu nedenle perde seçilmesi oldukça önemlidir. Ayrıca oturma odasına perde seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Başlıklar

Oturma Odası Perdesi Nasıl Olmalı?

Oturma odası perdesi kişilerin uzun vakit geçirdiği oturma salonlarında gözlerini yormayacak desenlere sahip olmalıdır. Ayrıca seçilen desenin kısa bir süre sonrasında sıkıcı görülmeyen bir desen olması gereklidir. Bunun dışında pencerelerin büyüklüğü ile doğru orantılı seçilmelidir. Oturma odası perdesi dekorasyon ile uyumlu olmalıdır.

Oturma Odasına Perde Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Oturma odasına perde seçerken dikkat edilmesi gereken ilk unsur odanın büyüklüğüdür. Küçük bir oda için seçilen çok desenli ve renkli perdelerin daha sonrasında kullanıcını gözlerini yorması mümkündür. Oturma odası için seçilen kalın kumaşlı perdeler genellikle büyük ve yüksek tavanlı odalar için önerilir. Ancak ince yapılı olan perdelerin küçük odalarda kullanılması tavsiye edilmektedir.

Oturma odasının duvar dekorasyonu da göz önüne alınmalıdır. Birçok obje bulunan bir duvar için seçilecek olan perdenin de yoğun desenlere sahip olması kullanıcının kısa bir süre içerisinde sıkılmasına eden olacaktır. Bu nedenle karmaşık yapılı duvar dekorasyonlarında düz renkli perdeler tercih edilmelidir. Ayrıca koltukların renklerine uyumlu bir perde seçilmesi de tavsiye edilmektedir. Perde renginin koltuk takımlarından koyu olması aydınlık görünmesine yol açacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!