ÖTV İndirimi Gelecek mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Araç satışlarında belirtilen fiyatların düşmesi için araç alacaklar ÖTV indirimi gelecek mi sorusunu merak ediyor. Henüz bu konuyla ilgili olarak resmi açıklama yapılmamış olsa da ÖTV indiriminin gelmesine yönelik büyük bir beklenti oluşmuş durumda.

ÖTV İndirimi Yapılacak mı?

ÖTV indirimi gerçekleştiğinde araç fiyatlarında önemli bir düşüş yaşanması bekleniyor. Ancak henüz bu konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama yapılmış değil. Konuyla ilgili olarak ise Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu bu beklentinin gerçekçi olmadığını ifade etti.

Yaptığı açıklamalarda Eroldu şöyle konuştu; “Benim şahsi düşüncem, talebin yüksek olduğu bir ortamda ÖTV indirimi beklemek çok gerçekçi değil. Tüketici talebi düşerse bu yönde bir beklenti olabilir” dedi. Eroldu, serbest piyasa vurgusunda da bulunarak, “Türkiye’de öngörülemeyen mali politika düzenlemeleri otomotiv sanayi üzerinde sorunlar yaratıyor. Merkez Bankası’nın ve Maliye Bakanlığı’nın aldığı parasal düzenlemeler, sanayicinin ve ihracatçının işlerini bir miktar zorlaştırıyor. Serbest piyasa ekonomisi koşullarından çok uzaklaşmamamız lazım” dedi.

Buna göre ÖTV indiriminin gelmesi pek olası görünmüyor. Devletin önemli gelir kalemleri arasında yer alan ÖTV’nin araçlardan kaldırılması satın alma fiyatlarında önemli düşüşe yol açabilir. Ancak bu türden bir gelir kaleminden vazgeçilmeyeceği için ÖTV’nin kaldırılmasını uzmanlar gerçekçi bulmuyor. Bu kapsamda da ÖTV indirimini bekleyerek araç alım satımı yapmayanlar için bu türden bir indirimin gelmeyeceğine dönük hareket etmeleri daha yararlı olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!