Özel Güvenlik Sınavı Sonuçları Açıklandı

Ozel guvenlik sinavi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel güvenlik sınavı sonuçları bugün Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi üzerinden erişime açıldı. EGM tarafından düzenlenen özel güvenlik sınavı sonrasında adaylar merakla sınav sonuçlarını bekliyordu. Daha önceden ÖGS sonuçlarının 18 Kasım 2022 tarihinde erişime açılacağı duyurulmuştu.

Başlıklar

Özel Güvenlik Sınavı Sonuç Sorgulama

Özel güvenlik sınavı 31 Ekim 2022 tarihinde düzenlenmişti. Sınavın gerçekleştirilmesinin ardından adaylar sınav sonuçlarını beklemeye başladı. Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’ndan yapılan açıklama ile ÖGS sonuç açıklama tarihi önceden duyurulurken, sınav soruları ve cevap anahtarı kitapçıkları da Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi üzerinden paylaşıma açılmıştı. Bugün özel güvenlik sınavı sonuçlarını EGM’nin internet sitesinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile adayların öğrenebilecekleri duyuruldu.

Özel Güvenlik Sınavı Sonuçlarına İtiraz Süreci

Özel güvenlik sınavı sonuçlarına itiraz ise 21-23 Kasım 2022 tarihleri arasında itiraz ücreti yatırılarak EGM’nin internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek. Ayrıca, Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’na dilekçe vb. şeklinde yapılacak olan müracaatlar ile mail adresine gönderilecek itiraz dilekçeleri kabul edilmeyecek.

Ozel guvenlik gorevlisi

Silah Farkı Sınavı ve Silahsız Özel Güvenlik Eğitim Sertifikası

Öte yandan, silah farkı sınavına katılan adayların sınavda başarılı olabilmeleri için yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50 ve bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalamasının ise en az 60 puan olması gerekiyor. Silahsız özel güvenlik temel eğitim sertifikasına sahip olan kişilerin silahsız yenileme eğitimi ile birlikte silah farkı eğitimi alarak özel güvenlik yenileme sınavına silahlı sınav türünden katılacakların başarılı olarak kabul edilebilmeleri için yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50 ve bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalamasının ise en az 60 puan olması gerekiyor. Sınavda başarılı olunamaması durumunda sınav sonucu silahsız olarak değerlendirilecek.

OGS sonuc

Özel Güvenlik Fiziksel Yeterlilik Şartları

Özel güvenlik görevlisi silahlı ve silahsız olarak iki gruba ayrılmaktadır. Silahlı özel güvenlik için adayların eğitim süreleri fark etmektedir. Ayrıca silahlı güvenlik yaşı en az 21 iken, silahsız güvenlik yaşı ise en az 18 olarak belirlenmiştir. Boy ve kilo şartları açısından ise erkeklerde 170 cm ve kadınlarda 160 cm’den kısa olanlar ile boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla ve 17’den az olanlar ise boy ve kilo şartını taşımadıklarından dolayı sözlü sınava çağrılmazlar.

Özel Güvenlik Diğer Şartlar

Silahsız güvenlik olarak görev yapacaklar için en az 8 yıllık ilköğretim ve ortaokul mezunu şartı bulunmakla birlikte, silahlı olarak görev yapacaklar içinse en az lise veya dengi okul mezunu olmak şartı aranmaktadır. Ayrıca, kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak şartı bulunmaktadır. Görev yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engeli bulunmaması ve güvenlik soruşturmasının olumlu olması gerekir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!