Özgür Demirtaş Faiz Kararına Çok Öfkelendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özellikle de son günlerde ekonomik haberler, faiz güncellemeleri ve kur oranları pek çok kişi tarafından internet ortamında en fazla tartışılan konular oldu. Bunun üzerine pek çok kişi sosyal medya hesaplarında bu noktalar üzerine paylaşımlarda bulunuyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın sürpriz faiz indirimi üzerine Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan mesaj geldi. Faiz indirimi kararına ilişkin sosyal medya hesaplarından bir cümle paylaşan Demirtaş, “Delilik: aynı şeyi yap ve farklı sonuç bekle” mesajını paylaştı. Merkez bankasının faiz kararının ardından Özgül Demirtaş, Twitter hesabından etkileyici bir paylaşım yaptı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) bu yıl sekizinci toplantısını gerçekleştirdi. Yedi aydır faiz oranını %14’te sabitleyen TCMB, son toplantısında faizi 1 puan indirdi.

İşte Sabancı Üniversitesi Finans Komisyonu Başkanı Akademisyen ve Yazar Dr. Dr. Özgür Demirtaş’tan dikkat çeken açıklama: 

Merkez Bankası faiz indirimi kararına ilişkin sosyal medya hesaplarından bir cümle paylaşan Demirtaş, “Delilik: aynı şeyi yap ve farklı sonuç bekle” notunu paylaştı.

Enflasyon Tetiklenmişti

Geçen yılın Eylül ve Aralık ayları arasında bankalar cumhurbaşkanının talimatıyla faiz oranlarını %19’dan %14’e indirdi. Bu kararlar sonucunda dolar kuru 8.30’dan 18’e sıçradı ve resmi tüketici fiyat endeksi yükseldi. %19’dan %80’e çıktı.

Aralık ayından bu yana yapılan sekiz toplantıda herhangi bir faiz indirimi kararı alınmadı. Toplantı, kesinti kararının sekiz ay sonra alındığını doğruladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!