Pardus İşletim Sisteminde Office Programları Nasıl Kurulur?          

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pardus Office programları baştan indirilmesi gereken uygulamalardır. Bu yüzden daha öncesinde Microsoft ve IOS işletim sistemine hâkim bir kullanıcı için oldukça zor olabilmektedir. Pardus sisteme Office programları kurmak çoğu kişi tarafından karışık görülmektedir. Pardus işletim sisteminde Libre Office adı verilen bir program kullanılmaktadır. Libre Office programı aslında kâr amacıyla ortaya çıkan bir program değildir. Programcılar tarafından hazırlanmış olan Libre Office programı oldukça güvenlidir ve herhangi bir maliyet gerektirmez. Pardus işletim sistemi ile kullanılan ve tercih edilen Libre Office kurulumu pek çok kullanıcı tarafından merak edilen bir konudur.

Başlıklar

Pardus İşletim Sisteminde Office Programlarının Kurulumu

Pardus Office programları için karmaşık ve katmanlı adımların yapılması gerekmektedir. Kurulum için yapılması gereken adımlar şu şekildedir:

  • Öncelikle Pardus işletim sistemi ile yüklü halde gelen tüm programların kaldırılması gerekmektedir.
  • Sisteme yönelik bir kaldırma işlemi olduğu için Libre Office de dahil olmak üzere her şeyin kaldırılması gerekmektedir.
  • Dosyaların kaldırılılması sağlandıktan sonra istenen Office programının kuruluımun başlatılması gerekmektedir.
  • Office programlarının kullanılır hale getirilmesi için .dep uzantılı paketlerin indirilmesi gerekmektedir.  Download kısmı ile indirilmesi mümkündür.
  • Son sürümler indirilince indirilen dosyaların birer birer masa üstüne çıkartılması gerekmektedir.
  • Masaüstüne alınmış olan klasör içeriisnde bulunan DEBS klasörüne F4 tuşu ile basılması gerekmektedir.
  • İşlemin tamamlanması ile dikkatle yapılması gereken bir evreye geçilir. Sudo dpkg -i* komutu alacak olan bütün .dep paketleri yüklenmeye hazırdır. Bu noktada yükleme yapılması gerekmektedir.
  • İndirilen programın dili İngilizcedir. Türkçe olarak devam etmek isteyen kullanıcıların Download bölümünde bulunan Libre Office interface translated yazan kısımdan Türkçe paketleri indirmesi gerekmektedir. Daha öncesinde yapıldığı gibi bu dosyanın da masaüstüne çıkartılması önemlidir. Programın kurma komutu verilirken otomatik bir şekilde dilin Türkçeye dönüşmesi beklenmektedir.

Pardus İşletim Sisteminde Libre Office Programları

Pardus’a program kurmak oldukça zor ve karmaşık gibi görünse de güvenilir bir şekilde indirilmesi mümkündür. İndirilen Libre Office programı lisans bedeli bulunmayan bir programdır. Farklı işletim sistemlerinde rahatlıkla çalıştırılabilen Libre Office açık kaynak koduna sahip olması dolayısıyla herk tarafından kullanılabilen ve paylaşılabilen bir programdır. PDF uzantılı dosyaların açılması için farklı bir programa gerek kalmayan Libre Office programları Microsoft Office, HTML, XML gibi dosya biçin destekleri kullanabilmektedir. Üretici kilidinin bulunmadığı Libre Office içerisinde pek çok farklı dil de bulunmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!