Pelet Nedir, Pelet ile Isınılır mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pelet yakıt türü olarak kullanılır. Bunu öğrenen birçok kişi tarafından pelet nedir sorusu soruluyor. Pelet adı verilen yakıt odun gibi biyolojik atıkların kurutularak öğütülmesi sonucunda talaş haline getirilmesi ile sıkıştırılarak elde edilen bir yakıttır.

Başlıklar

Pelet nedir?

Pelet kömür ile karşılaştırıldığında tercih edilen bir üründür. Ayrıca kömürden daha verimli bir ısınma imkânı sunar. Odun gibi yanıcı atık malzemelerin öğütülmesi ve kurutulması işlemleri ile üretilir. Bu malzemeler preslenir ve elde edilen pelet yakıt olarak ifade edilmektedir. Yakıt için kullanılan pelet için özel sobalara ihtiyaç duyulmaktadır. Normal sobalarda pelet kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Pelet yapımı için hayvansal, endüstriyel atık ve tarımsal atıklar kullanılır. Peletin yapımında yüksek basınçlar kullanılır. Basınçlar altında sıkıştırılması sonucunda kolay kullanım imkânı sunar. Yüksek verimli bir yakıt türü olarak kullanılır. Pek çok kişi tarafından ısınma için kullanılır.

Pelet ile Isınmak Mümkün Müdür?

Pelet ile ısınmak mümkündür. Kömüre göre daha verimli bir ısınma imkânı sunar. Ayıca pelet sobaları kömür sobalarına göre daha kolay kurulur. İçeriğinde bulunan ürünler dolayısıyla çevre dostu bir kullanım avantajı sunar.

Pelet sadece pelet sobaları ile kullanıma uygundur. Ayrıca villa ve fabrikaların ısınması için de tercih edilmektedir. Pelet sobaları oldukça moderndir. Sessiz bir çalışma prensipleri bulunur. Uzaktan kumanda gibi modern çalışma sistemleri bulunduğu için sobanın açılması ve kapatılması için ek bir enerji kullanılmamaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!