Perili Köşk Nedir, Nasıl Satıldı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Kadıköy ilçesinin adeta kalbi olan ve “Perili Köşk”, “Saray  Yavrusu ve “Küçük Dolmabahçe” gibi farklı farklı isimlerle anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, Türkiye İş Bankası Tarafından tam 49 milyon 363 bin 500 liraya satın alındı. Bu gelişmenin ardından pek çok vatandaş Perili Köşk nedir sorusunu araştırdı ve köşkün nasıl satıldığını sorguladı. Ayrıntıların yayınlanmasının ardından hisse sahiplerinin bu duruma itiraz edeceği de öğrenildi.

Başlıklar

Perili Köşk Nasıl Satıldı?

Perili Köşk’ün satılması konusuna ilişkin Anadolu Müzayede Salonu No 1’de gerçekleştirilen açık artırmaya yalnızca alacaklı konumunda olan Türkiye İş Bankası katıldı.  449 milyon 363.491 lira ve 71 kuruştan satışa çıkarılmış olan efsanevi köşk geçtiğimiz mart ayında 25. Anadolu İcra Hukuk Mahkemesi’nin belirlemiş olduğu açık artırmada 449 milyon 363.500 lira teklif vermiş olan İş Bankasına satıldı. Bu sayede İş Bankası bu köşkü normal fiyatından daha fazla miktara satın almış oldu. 

Adeta Simge Yapıydı

İstanbul Kadıköy’ün Cadde Bostan sahili kısmında bulunan ve adeta gözleri kamaştıran köşk Kadıköy’ün adeta simgesi. Bu köşk, 1906 yılında Prusyalı August Karl Friedrich Jasmund (aynı zamanda Sirkeci tren garının da mimarı) tarafından Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid’in mabeyincisi olan Ragıp Paşa tarafından yaptırılmıştır. 116 yaşındaki Ragıp Paşa Köşkü’ndeki hisseler, geçen yıl hayatını kaybeden Hakan Mehmet Çiftçi’ye ve de Meral Edibe Çiftçi’ye aitti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!