Prens Charles Yeni Kral! Prens Charles Kimdir?

6bba261d1afdf8b0878a900b31c517a61e18cbf0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika gelişmelerine göre. Kraliçe Elizabeth’in vefatının ardından tahtın sahibi Galler Prensi Charles oldu. Bu gelişmenin ardından ise Prens Charles kimdir sorusu pek çok kişi tarafından merak edildi.

Tarihin en uzun süre görevde kalan prenslerinden biri olan Prens Charles, annesinin başında geçen 70 yılın ardından tahta çıkan yeni isim oldu. Galler Prensi Charles, artık Kral III. Charles olarak anılacak. Yakında babasının Cornwall Dükü unvanını da alacak. Eşi Catherine de Cornwall Düşesi unvanını alacak.

24 Saat içerisinde Charles, kral ilan edilecek. Törenin ise St. James Sarayı’ndaki Katılım Konseyi’nin önünde gerçekleşmesi bekleniyor. Törene 700’den fazla kişi katılabilir, ancak zaman kısıtlaması nedeniyle daha az sayıda konseyin toplanması bekleniyor. 1952’deki son konsey için yaklaşık 200 kişi toplanmıştı, ancak kral geleneksel olarak bu konseye katılmıyor. Toplantıda Kraliçe Elizabeth’in ölümü duyurulacak ve yeni taht sahibi sesli bir şekilde belirtilecek. Toplantıda kullanılan ifadeler değişiklik gösterse de geleneksel olarak dua ve bağlılıktan oluşur. Ölen hükümdarın anısına, yerini alan kişiye adanma ifade edilir.

Prens Charles Kimdir?

Galler Prensi Charles, 14 Kasım 1948’de Londra’da doğdu. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ve Philip Mountbatten’in oğludur. Çiftin ilk çocukları olarak doğmuştur. Charles, Cambridge Üniversitesi’nden Güzel Sanatlar Lisans derecesi ile mezun oldu ve University College of Wales, Aberystwyth’de Gal Dili ve Tarihi bölümünde eğitim aldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!