Prolaktin Hormonu Nasıl Düşer?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prolaktin hormonu hipofiz bezi tarafından salgılanır. Ayrıca süt hormonu olarak da bilinmektedir. Doğum sonrasında prolaktin hormonu sayesinde süt üretimi başar. Ayrıca üreme sağlığı için oldukça önemlidir.

Başlıklar

Prolaktin Hormonu Nedir, Ne İşe Yarar?

Prolaktin hormonu kadınların doğum sonrasında memelerinde süt üretmelerini sağlayan bir hormondur. Vücutta neredeyse üç yüzden fazla fonksiyona sahip olduğu bilinmektedir. Üreme, metabolik, sıvıların düzenlenmesi, davranış fonksiyonları ve bağışıklık sistemin düzenlenmesi gibi pek çok alanda vücudu desteklemektedir. Ayrıca prolaktin hormon her iki cinsiyet için de arzuları destekler. Bu nedenle üreme sağlığı için oldukça önemlidir. Kan testleri ile prolaktin hormonu seviyesi ölçülebilir.

Prolaktin Hormonu Yüksekliği, Nasıl Düşer?

Prolaktin hormonu yüksekliği hiperprolaktinemi olarak ifade edilir. İyi huylu ve kansere yol açmayan tümörler değerlerin yükselmesine neden olmaktadır. Prolaktin hormonu düşürmek için tümörlerin tedavi edilmesi gerekir. Tümörlerin tedavisi ilaç ya da cerrahi müdahale ile yapılır. Prolaktin yüksekliği yaşandığında vücutta normalde olmaması gereken durumlar ile karşılaşılır. Örneğin erkeklerde göğüslerde büyüme gibi. Yükseklik değerli ölçüldükten sonra ilaç tedavisi uygulanabilir. Genellikle kargolin, bromokriptin ya da kinagolid ilaçları doktorlar tarafından tavsiye edilir.

Değerler çok yüksek değilse tedaviye ihtiyaç duyulmamaktadır. Değerlerin yüksekliğine sebep olan tümör tedavisi için ameliyat yapılabilir. Tümörün konumu ya da büyüklüğüne göre endoskopi veya açık müdahalelerin yapılması mümkündür. Endoskopi ile burundan girilir ve açık ameliyatta olduğu gibi beynin başka bölümlerine dokunulmaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!