Psikoz Nedir, Neden Olur?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsanlarda iletişim becerilerini etkileyen psikoz pek çok kullanıcı tarafından merak edilmektedir. Psikozile beyin içerisinde bilgilerin işleme durumu aksamaktadır. Gerçeklik ve iletişim anlamını yitirmeye başlar.

Başlıklar

Psikoz Nedir?

Psikoz aslında bir hastalık değil belirtidir. Psikoz yaşayan bireyler gerçekliklerini yitirir ve gerçek olmayan şeylere inanmaya başlarlar. Ayrıca gerçek olmayan şeyleri görmeye ve duymaya da başlayabilirler. Çoğu psikoz probleminde sanrılar, halüsinasyon ve düşünce bozukluları görülmektedir. Kişilerde mental ya da fiziksel hastalık sonucunda psikoz görülmesi mümkündür. Ayrıca uyuşturucu madde kullanımı, aşırı stres ya da travma sonrasında psikozların ortaya çıkması mümkündür.

Psikoz kişilerde gençliğin ilk yıllarında ortaya çıkabilir. Bu şekilde ilerleyen yaşlarda kişileri etkileyebilir. Özellikle genç yaşlardaki bireyleri etkilemesi uzmanlar tarafından açıklanmış ancak herhangi bir sonuca ulaşılamamıştır. Psikoz ile ilgili belirtiler tespit edilmeden önce dahi bireyin zihninde değişikliklerin yaşanması mümkündür.

Psikoz Neden Olur?

Psikozun genç yaşlarda yaşanması dolayısıyla özellikle gençler tarafından psikoz neden olur sorusu sorulur. Her psikoz vakasında farklı belirtiler ortaya çıksa da nedeni tam olarak belli değildir. Psikoza neden olan bazı hastalıkların bulunması mümkündür. Psikoza sebep olan hastalıklar arasında beyin hastalıkları, Alzheimer hastalığı, inme, beyinde meydana gelen tümörler, HIV ve bazı epilepsi türleri bulunmaktadır. Hastalıkların yanında psikoz oluşumun etkileyen bazı durumlar vardır. Uyku eksikliği, aşırı alkol tüketimi ve uyuşturucu kullanımı da psikoz oluşumuna etki edebilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!