Rusya’nın Nükleer Saldırı Tatbikatı Başladı!

rusya
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu tarafından yapılan açıklamada, muhtemel düşmanlardan gelebilecek saldırılara karşı hazırlanmak için nükleer tatbikatlara başlandığı belirtildi. Yapılan açıklamada ayrıca, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer silahlarla gerçekleştirilen tatbikatı çevrimiçi izlediği de kaydedildi.

Başlıklar

Rusya’nın Nükleer Saldırı Tatbikatına İlişkin Kremlin’den Açıklama

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, önemli bir gelişme yaşandı ve Rusya’nın stratejik nükleer tatbikat başlattığı duyuruldu. Söz konusu nükleer silahlarla gerçekleştirilen tatbikatın Kremlin’in ABD’ye yaptığı uyarıdan saatler sonra gerçekleşmesi ise dikkat çekti.

Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Vladimir Putin‘in liderliğinde kara, deniz ve hava stratejik caydırıcı güçler ile balistik ve seyir füzeleri fırlatmalarının gerçekleştirdiği bir tatbikat düzenlendiği duyuruldu. Devlet Televizyonu da Vladimir Putin’in tatbikatları bir kontrol odasından çevrimiçi izlediği anları ekranlara taşıdı. Söz konusu açıklamada, stratejik caydırıcı güçlerin eğitimi sırasında öngörülen görevlerin eksiksiz olarak tamamlandığı belirtilirken, tüm füzelerin hedeflerine ulaştığı ifadesi kullanıldı.

Özellikle Tu-95MS uzun menzilli uçakların da yer aldığı tatbikatı izleyen Putin, bölgesel ve küresel anlamda çatışma potansiyelinin çok yüksek olduğuna dikkat çekti. Plesetks uzay üssünden Yars kıtalararası balistik füze yanı sıra Barents Denizi’nden de ‘Sineva’ balistik füze Kamçatka’daki Kura poligonuna fırlatıldı.

nukleer tatbikat

Putin’den Açıklama

Tatbikat çerçevesinde askeri yönetim ve operasyon personelinin hazırlık düzeyinin denetlendiği belirtilen açıklamada, tüm füzelerin özelliklerini kanıtlayarak belirlenen hedeflere ulaştığı bilgisi verildi. Ukrayna’nın kirli bomba kullanma planlarından haberdar olduklarını söyleyen Putin, Kırım’daki saldırının güvenlik tedbirlerinin artırılması gerektiğini ortaya koyduğunu belirtti.

Kirli Bomba İddiası

Sergey Şoygu’nun Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fransa Savunma Bakanı Sebastian Lecornu ve İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde Ukrayna’nın kirli bomba kullanarak Rusya’ya karşı Propolis provokasyon düzenleme planı olduğunu ileri sürerek bu konu ile ilgili endişelerini aktarmıştı. Ancak Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky ise, Rusya tarafından öne sürülen bu iddiayı reddetmiş ve bunun Moskova’nın bir tür saldırı gerçekleştirebileceği anlamına geldiğini ifade etmişti.

putin 1

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Açıklama

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı da Rusya’nın nükleer silah denemesi yapacağı yönünde Washington’ı bilgilendirdiğini bugün duyurmuştu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price tarafından yapılan açıklamada, söz konusu nükleer tatbikatın Rusya’nın gerçekleştirdiği rutin bir tatbikat olduğu ifade edildi. Kremlin’in sebepsiz ve saldırganca bir şekilde nükleer tehditlerde bulunurken, bir yandan da kendilerine bilgi vererek sürpriz faktörünü ortadan kaldırdığına dikkat çeken Ned Price, bunun yanlış hesaplama risklerini en aza indirdiğini de belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Çin Roketi Nereye Düşecek? Türkiye Risk Altında Mı? » Teyakkuz Haber 3 Kasım 2022, 18:15

    […] Çin roketinin Mengtian adlı bilim modülü taşıyan Long March 5B ismi ile uzay görevini tamamladıktan sonra Dünya atmosferine doğru düşmeye başladığı açıklandı. Bilim insanları ise, Çin roketinin insan nüfusunun yoğun bulunduğu bölgelere düşme ihtimalinin oldukça yüksek olduğu uyarısında bulundu. Modern roketlerde itme gücü kullanılarak Pasifik Okyanusu’na düşmesi ayarlanırken, Çin roketi Long March 5B ise bu özelliğe sahip olmaması nedeniyle yeryüzüne doğru hızla çakılacak. Roketin cumartesi günü sabah saatlerinde dünyanın herhangi bir yerine düşebileceği konusunda yetkililer tarafından uyarılar yapıldı. Atmosfere girişinden itibaren yanarak parçalanacak olan yaklaşık 23 ton ağırlığındaki roketin bağımsız parçalar halinde farklı noktalara düşebileceği de kaydedildi. […]

    Cevapla
Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!