Sahibinden İkinci El Araç Düzenlemesi Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özellikle de son dönemde ikinci el araç düzenlemesi konusu gündeme getirildi. İnternet reklam sitesi “Sahibinden.com”, sıfır ve ikinci el araç satış yönetmeliğine uygun olarak sistemini kısmen değiştireceğini duyurdu.

Açıklamada, kara araçları ticaretinde şeffaflığı artırmak ve tüketicileri korumak için bazı önemli değişikliklerin yapıldığı kaydedildi. Yetkili satıcı olmayan satıcılar ise “Araç durumu”nda sadece “Kullanılmış” seçeneğini seçip “Kilometre” bölümüne 6.000 km ve üzerini girebilirler.

 Ayrıca girilen ilana ait tüm bilgilerin görüntülendiği ilan detay sayfasında, aracın durumunu gösteren “Sıfır” veya “Kullanılmış” açıklaması “Kilometre” tanımının önüne taşınır.

Bu, alıcıların aracın yeni mi yoksa kilometre ile kullanılmış mı olduğunu görmelerini sağlar. Bu değişikliklerin 15 Eylül’de yürürlüğe gireceği söyleniyor.

Ayrıca ilan detayları sayfasında aynı modelin distribütörü tarafından belirlenmiş olan “2022 itibarı ile liste fiyatı” ve ilan verenin istediği fiyat görüntülenir. Bunun amacı, reklamı yapılan talep edilen araç fiyatını ve güncel sıfır liste fiyatını tüketiciye şeffaf bir şekilde sunmaktır.

Sahibinden Daha Şeffaf Alım Satımlar Gerçekleştirilecek

Yeni düzenlemeyi değerlendiren sahibinden.com CEO’su Burak Ertaş şunları söyledi: “Platform operasyonlarımızı da bu düzenlemelere uyacak şekilde ayarlıyoruz. Yeni aracın satıcısının belirlediği güncel liste fiyatını reklam detay sayfasında göstererek tüketicileri bilgilendireceğiz.” Tüm bu değişiklikler kapsamında kullanıcılara daha şeffaf alım satımlar sunulması hedeflenmekte. Bunlar neticesinde de daha güvenli bir ticaret ortamı meydana gelmiş olacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!