Sahte Kargo Mesaj Dolandırıcılığı! Sahte Mesajlara Dikkat

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemlerde internet üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık girişimlerine bir yenisi eklendi. İnternet üzerinden alışveriş oranı arttıktan sonra sahtekarlığa maruz kalınması oranı da aynı doğrultuda artmıştır. Kullanıcılara sahte kargo mesajları gönderilmeye başlandı.

Başlıklar

Sahte Kargo Mesaj Dolandırıcılığı

Sahte kargo mesajı, kullanıcılar hiçbir ürün almamış olsalar da kargonuz adresinize teslim edilmek üzere yola çıkmıştır gibi çeşitlerde atılıyor. Ayrıca nerede olduğunun öğrenilmesi için bir link eklenmektedir. Linkler içerisinde yer alan siteler kargo şirketlerinin kendi internet sitelerine benzetilmiştir. Bu nedenle çoğu kullanıcı farkı anlayamamakta ve sahtekarlığa maruz kalmakta.

Sahte linkler içerisinde kredi kartı bilgileri gibi bilgilerin çalınması mümkün olmaktadır. Ayrıca kargo ücretleri talep edilmesi gibi farklı yöntemler tercih edilmektedir. Çoğu kargo firması sadece kargo teslim sırasında ödeme talep ederken, kargolarının erkenden gelmesi talep eden kişilerin ödemeleri erkenden yapmaları gibi sahtekârlıklara maruz kalmaları mümkün olmaktadır.

Sahte Mesajlara Dikkat

Sahte mesajlara dikkat edilmesi gereklidir. Bu noktada indirim günleri olduğuna dair gelen mesajların dikkate alınmaması önemlidir. Ayrıca kredi kartı bilgilerinin girilmesi yerine sanal kart kullanımı da bilgilerin çalınmasının önüne geçecektir.

Herhangi bir linke yanlışlıkla tıklanmış olmasına karşı kredi kartı ekstrelerinde herhangi bir alışveriş yapılıp yapılmadığının kontrol edilmesi gereklidir. Ayrıca alışverişlerde yanlış linklere tıklanmaması için mağazaların resmi uygulamalarının tercih edilmesi önerilmektedir. Kargonun geri gittiği ve icraya gönderileceklerine dair yapılan aramalara itibar edilmemesi tavsiye edilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!