Şebnem Korur Fincancı İstanbul’da Gözaltına Alındı

Sebnem Korur Fincanci
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şebnem Korur Fincancı, terör örgütü propagandası yapmak suçlamasıyla İstanbul’da gözaltına alınarak Ankara’ya götürüldü. Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alındığı, Avukat Eren Keskin tarafından sosyal medya hesabı üzerinden duyuruldu.

Başlıklar

Şebnem Korur Fincancı Gözaltına Alındıktan Sonra Ankara’ya Götürüldü

Hatırlanacağı üzere Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya hemen her kesimden tepki gösterilmişti. Adli tıp uzmanı olan Şebnem Korur Fincancı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame ile “terör örgütü propagandası yapmak” ve “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar sebebiyle Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında terör örgütü propagandası yapmak suçundan 26.10.2022 tarihinde gözaltına alındığı ifade edildi.

Terör örgütü PKK’ya yakın bir televizyon kanalı Zap bölgesinde 17 PKK’lının kimyasal silah kullanılarak öldürüldüğünü iddia etmiş ve adli tıp uzmanı olan Dr. Şebnem Korur Fincancı ise kanalın yayınına katılarak kimyasal silahlarla ilgili tıbbi değerlendirmelerde bulunmuştu. Bunun üzerine toplumun farklı kesimlerinden büyük tepki oluşmuş ve Fincancı hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile birlikte Türk Tabipler Birliği yönetiminin de görevden alınması için Ankara Sulh Hukuk Mahkemesi’ne talepte bulunduğu öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasında, adı geçen şüphelinin halen devam ettirdiği görevine 6023 sayılı TBB Kanunu’nun ek 2. maddesinin 2. fıkrası gereğince son verilmesine ve aynı maddenin 3. fıkrasında düzenlenen usul ile yerine yeni Merkez Konseyi Başkanı seçilmesine karar verilmesi için nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde talepte bulunulduğu belirtildi.

Turk Tabipleri Birligi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sert Tepki Göstermişti

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından Türk Tabipleri Birliği Başkanı’nın kimyasal silah iddiasına sert tepki göstermiş, söz konusu kişi ve kurumla ilgili gereken adımların atılacağını belirterek, gerektiği takdirde yasal düzenleme kapsamında bu ismin de değişmesini sağlayacaklarını söylemişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan Açıklama

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik olarak kimyasal silah iddiası ile ilgili açıklamada bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK envanterinde kimyasal silah bulunmadığını ve böyle bir şeyin söz konusu olamayacağını ifade etmişti. Bunun bir iddia değil son derece alçakça bir iftira olduğuna vurgu yapan Akar, tüm operasyonların hem planlama hem icra safhasında büyük duyarlılık gösterildiğini belirtmiş ve şu ana kadar siyasi partilerin ve kuruluşların ciddi şekilde bu iddiayı lanetlediklerine dikkat çekmişti.

Turk Silahli Kuvvetleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Açıklaması

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin Meclis’teki grup toplantısında Şebnem Korur Fincancı’nın iddialarına karşı tepki göstermiş ve Türk Tabipleri Birliği’nin başkan ve yöneticileri hakkında en ağır cezayı işlemleri tatbik ve temin edilerek bu birliğin kapısına kilit kurulmasını, doktorların bu kuruma mecburi üyelik şartlarının kaldırılarak özgürleşmelerinin tarihi önemde olduğunu ifade etmişti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!