Seçim Mesajı Veren Erdoğan: “Sandıkları patlatmaya hazır mıyız?”

secim
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçim mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincan’da düzenlenen İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni’nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında seçim mesajı da verdi ve “7 ay sonra sandığa gideceğiz. Sandıkları patlatmaya hazır mıyız?” ifadelerini kullandı.

Başlıklar

Seçim Mesajı Dikkat Çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincan’da gerçekleştirilen TOKİ’nin sosyal konut projesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada seçim mesajı verdi. 2023 yılının Haziran ayında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sandıkları patlatmaya hazır mıyız? Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Durmak yok, yola devam” şeklinde konuştu.

erdogan 8

Konut ve Kira Fiyatlarında Yaşanan Artışlara Dikkat Çekti

Dünyadaki gelişmelerin Türkiye’yi de olumsuz etkilediğine değinen Erdoğan, konut ve kira fiyatlarında yaşanan artışların hiçbir ekonomik ölçü ile kıyaslanmayacak kadar vatandaşları mağdur ettiğine dikkat çekti. Fırsatçı ev sahiplerinin kiracılara zulüm ettiğine vurgu yapan Erdoğan, yüksek kiralar uygulandığını söylerken, buna karşın kira artış sınırlamaları gibi tedbirleri hayata geçirdiklerini ve ayrıca konut arzındaki artışı temin edecek çalışmaları başlattıklarını hatırlattı.

2019 yılında 50 bin ve bir sonraki yılda 100 bin haneyi kapsayan 2 ayda sosyal konut projesine vatandaşların gösterdiği ilgiden dolayı cesaret duyduklarını belirten Erdoğan, bu kapsamda en büyük kampanyayı planladıklarını ve 500 bin konut, 50 bin işyeri ile 250 bin arsa kampanyasının bu hazırlığı neticesi olduğunu söyledi. 900 milyar liralık yatırımla 2 trilyon liralık ivme kazanılacağına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 250 bin konutluk ilk etabın ardından 2028 yılına kadar 500 bin konutun tamamını bitirip hak sahiplerine teslim edeceklerinin altını çizdi.

konut

Deprem Gerçeğine Değindi

Dikey değil, yatay mimari yaklaşımını benimsediklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni projeleri sadece konut ihtiyacı için değil, çağın gerektirdiği yeni imkânları da vatandaşların hizmetine sunacak anlayışla yaptıklarını belirtti. Tasarruf yapan ve biriktiren vatandaşları mecburiyetten değil, mutluluk içinde yaşayacakları yuvalara kavuşturmak istediklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptıkları çalışmalarda deprem gerçeğini asla unutmadıklarını vurguladı. Söz konusu projelerde tüm insani ihtiyacı ile adeta kendi kendine yeterli küçük şehirler kurduklarını ifade eden Erdoğan, yeni projeleri de mahalle kültürünün tüm güzelliklerini yaşatacak şekilde planladıklarını söyledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!