Selahattin Demirtaş’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sert Tepki!

selahattin demirtas
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selahattin Demirtaş‘a sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Edirne’de cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için “Kürtlükle alakası var mı?” diye sordu ve “Bu adam Kürt değil, ama Kürt kardeşlerimi sömürüyor” ifadesini kullandı.

Başlıklar

Selahattin Demirtaş’a Tepki

Diyarbakır Çevre Yolu, TOKİ 1525 konut, 17 iş yeri, 1 cami ve büyükşehir yatırımlarının yanı sıra diğer tamamlanan projelerin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Selahattin Demirtaş’a sert tepki gösterdi. Toplu açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Erdoğan, Diyarbakır Cezaevi’nin müze olacağını belirterek, burasının Adalet Bakanlığı’ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildiğini söyledi. Bizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, kucaklaşmayı engellemek için her yolu deneyenlerin olduğunu hatırlattı.

Kürt olmayanların bölgede yaşayan Kürtleri sömürdüğüne işaret eden Erdoğan, Yasin Börü’yü Diyarbakır caddelerinde şehit eden alçakların hesaplarını Diyarbakırlıların soracağını söyledi. Diyarbakırlıların Selahattin Demirtaş’ın ve HDP’nin oyununa gelmeyeceğini belirten Erdoğan, Diyarbakır’ın artık huzurun şehri olduğuna dikkat çekti.

erdogan 7

Diyarbakır Anneleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada Diyarbakır Anneleri‘ne de değinerek, Avrupa’dan beslenen zehirli köklerini bıçak gibi saplamak isteyenlere eyvallah etmediklerini söyledi. Diyarbakır Anneleri’ni batının şempanzelerine bırakmadıklarını vurgulayan Erdoğan, batının insan hakları savunucularının bir kere olsun gelip Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret etmediklerine dikkat çekti. Diyarbakır Anneleri’nin bunlara yüz vermediğine işaret eden Erdoğan, onların ise dik durduğunu, eğilmediğini ve peyderpey evlatlarının dönüp geldiğini belirtti.

Diyarbakır’da gerçekleştirilen yatırımları hizmete açmaya geldiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 140 projenin açılışını gerçekleştirdikleri bilgisini verdi. Diyarbakır’ın renginin terör değil, kültür yolu festivali olduğunun altını çizen Erdoğan, Diyarbakır’ın renginin PKK istismarı veya HDP’nin sapkınlığı olmadığını vurguladı. Hz. Ömer’in fethinden beri Diyarbakır’a göz dikenlerin iflah olmayacağını belirten Erdoğan, Diyarbakır’ın memleketin göz bebeği olduğunu söyledi.

diyarbakir cezaevi

Diyarbakır Cezaevi Müze Oluyor

12 Eylül askeri darbe döneminde büyük eziyetlerin yaşandığı Diyarbakır Cezaevi‘nin müzeye dönüştürüldüğü haberini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce bu konuda söz verdiklerini hatırlattı ve sözlerini tuttuklarını söyledi. Diyarbakır Cezaevi’nin Adalet Bakanlığı’ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildiğini belirten Erdoğan, gereken projenin hazırlandığını söyledi. Geçmişte nice zulümlere konu olan Diyarbakır Cezaevi’nin bundan böyle sanata hizmet edeceğini belirten Erdoğan, bu eserin şimdiden Diyarbakır’a hayırlı olmasını diledi. Diyarbakır Cezaevi’nin müzeye dönüştürülmesinin ardından artık kütüphane, kültür ve sanat birimlerine kadar geniş alanda faaliyet göstererek hizmet vereceğini aktaran Erdoğan, artık bu acının yaygınlaştığı cezaevinin ortadan kalktığını söyledi.

Erdoğan: “HDP emperyalistlerin operasyon aygıtıdır”

Konuşmasında HDP için “emperyalistlerin operasyon aygıtı” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kürt kardeşlerimizi bir avuç sapkının oyuncağı haline getirenlerin, HDP denen parti görünümlü emperyalizmin operasyon aygıtının 50 bin vatandaşımızın canına mal olan terör örgütünün payandası olduğunu ifade etti. CHP’nin 6’lı masaya HDP’yi almaya tenezzül etmediğini ve masa altında tutmaya mahkûm ettiğini söyleyen Erdoğan, onların İstanbul’da da adı sanı bilinmeyen marjinal bir grupla ittifak kurmuş olduklarını belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!