SEO Yönetimi Nedir, Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğru SEO kararları ile birlikte siteler ancak istenen performansı gösterebilmektedir. Alt yapısı yeni oluşturulmuş, henüz Google dizinine eklenmemiş tanınmamış web siteleri için SEO yönetimi çok önemlidir. SEO kurallarına göre hazırlanmayan internet siteleri başarılı bir web sitesi sayılamaz. Site içi ve site dışı optimizasyonlarının Google arama motoru algoritmasına uygun olarak düzenlemesiyle SEO yönetimi gerçekleşmiş olur.

Başlıklar

SEO Yönetimi Yeni Oluşturulan Siteler İçin Nasıl Olmalıdır?

Başarılı bir web sitesi oluşturmak için öncelikle domain adresinin doğru seçilmesi gerekir. Domain seçimi çoğu zaman web siteleri için kalite belirleyici olabilmektedir. Domain kullanımı sektörün içinden bir terim ile örneğin anahtar kelime ile oluşturulursa eğer internet sitesinin kısa süre içinde Google arama motoru tarafından tanınması olasılığı daha da yüksek olur. Sektöre özgü domain seçimi yapmak hedef kitlenin internet sitesinin trafiğini arttırmak için oldukça etkili olabilmektedir. Sektör için yeni olan şirketlerde rakip site analizleri de iyi bir şekilde yapılmalıdır. Rakip sitelerin hangi SEO tekniklerini kullandıklarını bilmek aynı şekilde sektöre dair sıralamalarda Google arama sonuç sayfalarının incelenmesi de yeni oluşturulan siteler için gerekli analizlerdir.

Google dizininde yer almak ve tanınmak için sitenin kaç yıllık olduğu da çok önemlidir. Site yaşı arttıkça Google arama motorunda yüksek sıralamada olma olasılığı da o kadar artacaktır. Bu nedenle internet sitesinin içeriğini dolu bir şekilde hazırlamak site yaşı büyük sitelere yetişmesini kolaylaştıracaktır. Sitede yer alan içerikler, makaleler, rehberler vb. yazılı kaynaklar tamamen özgün olmalıdır ve güncel konulardan oluşmalıdır. Ayrıca site içinde kullanılan görsellerin de SEO ayarlamaları yapılması gerekir.

SEO İçin Önemli Olan diğer Konular Nelerdir?

SEO yönetimi için bilinmesi gereken en genel kurallardan bazıları yıllar geçse de geçerliliğini korumaktadır. İnternet sitesinin hızı, mobil uyumluluk, çeşitli sertifikalara sahip olmak,backlinklerin doğru bir şekilde kullanımı SEO için önemli faktörlerden bazılarıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!