Sessiz İstifa Akımı Nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Daha çok fazladan çalışmak istemeyen ancak istifayı da düşünmeyen çalışanlar tarafından gerçekleştirilen vazgeçme hareketlerine sessiz istifa adı verilmiştir. Ayrıca bu harekete sessiz vazgeçiş olarak da bilinmektedir. Özellikle pandemi sürecinde daha fazla bu şekilde çalışmak istemeyen ve 35 yaş altı çalışanlar tarafından tercih edilen bir yöntemdir. Sosyal medya üzerinde paylaşımlar ile duyurulmuştur.

Başlıklar

Sessiz İstifa Akımı Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

20’li yaşlarda yeni mezunlar pandemi sürecinde çalışmaya başlamıştır. Bu süreçte iş hayatına giren çalışanlar işe bağlılıklarını sorgulamaya başladılar. Analiz ve danışmanlık şirketi olan Gallup’un açıklamış olduğu verilere göre çalışanın işe bağımlılığı her geçen gün artmaktadır. Sessiz vazgeçiş çoğu çalışanın iş yaşamlarında strese bağlı yaşadıkları sorunlar dolayısıyla ortaya çıkmıştır. Bu nedenle istifa etmeseler de sadece belirtilen saatlerde çalışmaya başlamışlardır. Çoğu çalışan belirtilen saatlerde çalışmak için maaş aldıklarını ve hafta sonu maillerini kontrol etmediklerini dile getirmektedir.

Sessiz İstifa Akımı Ne Kadar İlerledi?

Sessiz istifa akımı oldukça fazla yayılmıştır. Bu akım için sosyal medya üzerinden dahi paylaşımlar yapılmaktadır. Quietquitting olarak bilinen akım için özellikle TikTok üzerinden paylaşımlar yapıldığı görülmektedir. Çalışanlar tarafından yapılan açıklamalarda şirketten ayrılmaktan bahsedilmemektedir. İşe devam etseler de yaptıkları işlerde ekstra çaba sarf etmeyi bırakmaktadırlar. Bu sayede kendilerine daha fazla zaman ayırabildikleri dile getirilmiştir. İş-yaşam dengesinin kurulması için çalışanlar tarafından gerekli görülmüştür. Pandemi sürecinde yaşanan istifa dalgasının ardından sessiz istifa da önemli hale gelmiştir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!