SGK Faizsiz Konut Kredisi Nasıl Alınır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yükselen ev fiyatları ve fahiş kiralar, faizsiz kredi haberlerinin pek çok vatandaş tarafından takip edilmesini beraberinde getiriyor.  Sosyal Güvenlik Kurumu 240.000 lirayı aşan faizsiz konut yardımı sağlıyor. SGK’dan faizsiz konut kredisi ile ilgili tüm detaylar vatandaşın gündeminde kalmaya devam ediyor. Bu yıl 240.000 liranın üzerinde faizsiz kredi yardımı alabilmek için Ziraat Bank’tan hak sahibi belgesi başvurusu yapılması gerekiyor. Hak sahipleri sertifikaları SGK Emeklilik Hizmetleri Müdürlüğü’nden temin edilebilir.

Başlıklar

SGK Faizsiz Konut Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Faizsiz konut kredisi almaya hak kazananlara “Hak Sahipliği Belgesi” ve “TOKİ Kampanyalı Hak Sahipliği Belgesi” veriliyordu. “Veri Paylaşım Protokolü ”ne istinaden 5510 sayılı Kanun kapsamında Kurumdan aylık alan kişilerin; 4/1-(a) , 4/ ​​1-( b) ve 4/1-(c)  kapsamında “Faizsiz konut kredisine uygunluk bilgi talebi” toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek.

Kredi Borcu Nasıl Tahsil Edilecek?

Sosyal Güvenlik Kurumu Bakanlığınca, konut kredisi tahsil edilme aşamasında, hak sahibinin aylık maaşından ¼ oranında kesinti gerçekleştirilecek. Herhangi bir aylık bağlanmamış veya aylığı kesilmiş olan müşterek çocukların kredilerinin tahsil edilme aşamasında ise aylığın ¼ ü ve %25 oranında fazlası taksit olarak kabul edilecek.

SGK Faizsiz Konut Kredisi Ne Kadar?

SGK faizsiz konut kredisi miktarı 241.000.00 TL’dir. Kredinin geri ödenmesine ilişkin hak sahiplerinin aylıkları üzerinden ¼ oranında kesinti gerçekleştirilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!