Sıcakların Güneş Panellerine Olumlu Etkisi

Sıcakların Güneş Panellerine Olumlu Etkisi
Sıcakların Güneş Panellerine Olumlu Etkisi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özellikle akdeniz, güneydoğu bölgelerinde yatırım amaçlı kurulan güneş panelleri sıcakların aşırı etkisi nedeniyle verimli olmuyor. Bu sonuç Sheffield Üniversitesi’nde yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıktı. Bu araştırmaya katılan ve araştırma sonrasında açıklamalarda bulunan Cornwall Insight Analisti Tim Dixon Birleşik Krallıkta 25 C derecenin üzerine her + ısı değeri çıktığında panelin çalışma sistemine bağlı olarak enerji değeri kaybettiğini açıkladı.

Başlıklar

Sistemin Çalışma Şekli

Üniversitenin yaz aylarında yaptığı çalışmalarda güneş panellerinin çalışma sistemi gerçek güneş pilinin sıcaklığı, ortam sıcaklığı, güneşten gelen ışınımsal ısıtmanın ve rüzgârdan soğutma sistemi şeklinde faal çalışır. Aşırı sıcaklar soğutma sistemini devre dışı bırakır. Bu nedenle güneşten elde edilen enerji verimliliği düşer. Güneş panellerinde yüksek verimlilik için olması gereken sıcaklık değeri 25 C derece olmalıdır. Daha alt ve üst sınır verimlilikte değer kaybına uğruyor.

Çevre Dostu Sistemler

Isı ve ışık kaynağı olan güneşten faydalanmak adına kurulan paneller çevre dostu olup ve sonsuz verimlilik sağlar. Dünyada ve ülkemizde yaygınlaşan binlerce güneş enerji panelleri sayesinde elektrik üretimi yapılırken son yapılan araştırmalar da güneş panellerinin verimliliği araştırmaya açılırken yapılan sonuçlar aşırı ısının güneş panellerinden verim alınmasını azalttığı yönünde raporlandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!