Sigaraya Zam mı Geldi? Zam Ne Kadar Olacak?

cigarette butt
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sigara fiyatlarına gelen peş peşe zamlardan sonra sigaraya zam mı geldi, sigara fiyatları ne oldu sorusu pek çok vatandaş tarafından merak edilir oldu.

Sigaraya zam en son Temmuz ayında gelmişti ve paket başlı ortalama 2 TL’lik bir artış gözlemlenmişti.

Başlıklar

Sigaraya Zam mı Geldi?

Son olarak sigara fiyatlarına ÖTV uygulanmıştı. Sigara için belirlenmiş olan asgari vergi 0,71 TL’den 0,79 TL’ye yükseltilmişti. En ucuz sigara paketi 27.50 TL iken en pahalı sigara paketi ise 30 TL’yi görmüştü.

ÖTV zammının ardından ise çeşitli sosyal medya platformlarında bir sigara grubuna yeniden zam geldiği iddia edildi. Bu iddialar sonrasında ise güncel sigara fiyatları yeniden gündem oldu, pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Konuya ilişkin tek açıklama ise Türkiye Tekel Bayileri Başkanı Özgür Aybaş tarafından geldi. Hangi grup olduğu belirtilmese de bir grup sigaraya 1.50 TL zam yapılacağı Özgür Aybaş tarafından Twitter platformu üzerinden vatandaşlar ile paylaşıldı.

Özgür Aybaş’tan Zam Haberi

Türkiye Tekel Bayileri Başkanı Özgür Aybaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bir gruba ait sigara markalarının fiyatı 1,50 kuruş arttı” dedi. Bu paylaşım doğrultusunda bir grup sigaraya paket başı 1,50 kuruş zam uygulanacak. Ancak Türkiye Tekel Bayileri Başkanı Özgür Aybaş tarafından hangi gruba 1,50 kuruş zam uygulanacağı henüz belirtilmedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!