Sigarayı Bırakmak İçin Etkili Yöntemler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzun süredir sigara içen ancak artık gerek kokusundan rahatsız olan gerekse sağlığa zararlarından endişe duyan kişiler sigarayı bırakmak istiyor. Bu noktada ise kişiler sigarayı bırakmak için etkili yöntemler nelerdir araştırması yapıyor.

Başlıklar

Değişim Süreci Olduğunun Farkında Olun

Sigarayı bırakma isteği duyanlar bilmelidir ki bu durum bir değişim sürecidir. Bir kişinin günlük rutinini, çevresini, arkadaşlarını ve eğlencesini değiştirmek anlamına gelir. Sigarayı bırakmak için önce gerçekten bırakmak istemeniz gerekir. Kişi kendini bu duruma son derece hazır bir durumda hissettiğinde bir sigara bırakma programına kaydolması başarılı bir şekilde bırakma şansını artırır. Bırakma tarihi belirlemesi istenir.

Nikotin Sakızı Deneyin

Nikotin sakızı bu dönemde etkilidir. Nikotin içmeye güçlü bir ihtiyacınız varsa, hafifçe çiğneyin ve vücudunuzun bağımlılığını gidermek ve size bir güvenlik hissi vermek için yanağınızın üzerinde tutun. Sigarayı bırakma türü, günde içilen sigara sayısı, bağımlılık düzeyi ve solunan karbon monoksit düzeyi belirlenerek seçilmektedir. Nikotin sakızı veya nikotin bantları ile nikotin replasman desteği veya ilaçları ve bazı diğer öneriler birleşiminde bu süreç daha kolay atlatılabilir.

Sigara Çağrışımı Yapan Nesnelerden Kurtulun

Sigarayı bırakmak istiyorsanız sizlere sigarayı çağrıştırabilecek niteliklere sahip her türlü nesneyi gözünüzün görebileceği yerlerden kaldırın. Eski paketler, çakmaklar, kibritler ve sigara tabakaları gibi sigarayı çağrıştıran nesnelerin ortadan kaldırılması sigara bırakma sürecinde etkili bir yöntemdir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!