Siğillerden Kurtulmak İçin Ne Yapmalı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde pek çok kişi cilt problemleri arasında bulunan siğil problemi ile karşı karşıya kalıyor. Bu nedenle de siğillerden kurtulmak için ne yapmalı sorusu sık sık araştırılıyor.

Başlıklar

Siğil Nedir?

İnsan papilloma virüsleri olarak bilinen belirli bir virüs grubu tarafından üretilen iyi huylu cilt büyümelerine siğiller denir. Ellerde, ayaklarda, yüzde ve hatta bazen genital bölgede bile siğillere rastlanabilir. Ancak endişeye mahal vermeye gerek yoktur. Çözümü her yerden kolayca bulabilirsiniz. Ancak bu noktada dikkatli olmak ve sabırla beklemek gerekli oluyor.

Siğil Neden Oluşur?

Siğil neden oluşur sorusuna gelince siğillerin oluşumuna yol açan pek çok faktör bulunur. Bu faktörler arasında ise en yaygın olanı ürünleri ortak kullanmaktır. Bunun yanı sıra temizlik ve hijyene gerekli özen gösterilmemesi, virüsler ve vücutta oluşmuş olan mikroplar da siğil oluşumuna neden olmaktadır.

Siğil Nasıl Geçer?

Siğil nasıl geçer diye düşünüyorsanız dondurma yöntemini ve lazer yöntemini tercih edebilirsiniz. Buna ek olarak salisilik asit içermekte olan bazı ilaçlar da siğillerin geçmesine yardımcı olmaktadır. Siğil tedavisi noktasında başvuracağınız doktor sizler için en ideal tedavi yolunu tercih edecektir. Doktor tarafından yazılan ilaç ve kremlerin düzenli bir şekilde kullanılması ve uygulanması siğillerden kurtulmanızı sağlayacaktır. Doktorlar tarafından ayrıca kriyoterapi olarak adlandırılan siğil yakma operasyonu da gerçekleştirilir. Bu operasyonda belirlenmiş olan aralıklarla siğiller dondurulur ve kurutulur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!